Kineser køber op af det allerhelligste

Køber vinstokke i Vosne-Romanée i Bourgogne

En 28-årig kinesisk vinelsker har foretaget det første kinesiske opkøb af jord i Bourgogne.

Shi Yi, som kineseren hedder, har købt to hektar vinstokke fordelt på fire forskellige parceller i landsbyen Vosne-Romanée, hvor nogle af de fineste rødvine i Côte de Nuits produceres.

Læs også: Vintest -

Box-vinene vil også være med

Men Shi Yis indtog i Bourgogne er anderledes end de hidtidige godt 20 kinesiske opkøb i Bordeaux. Her har nyrige kinesere og taiwanesere købt hele vinslotte til sig selv eller som legetøj til deres børn. Det gælder blandt andet for slottene La Patache i Pomerol samt Haut-Brisson og La Tour St Christophe, som den taiwanesiske forretningsmand Peter Kwok har købt som gaver til sine tre børn.

Shi Yi indgår i et partnerskab med den lokale vinavler Pascal Chevigny.

De to, som er jævnaldrende, er studiekammerater fra Bourgognes Universitetet, hvor de begge studerede ønologi.

Læs også:

De store vine: Barolo

De skal nu arbejde sammen om at dyrke og sælge vinene fra de fire parceller i Vosne-Romanée.

Læs også:Lær den svære Bourgogne at kende <b>Lær den svære Bourgogne at kende</b>

Pascal Chevigny tager sig af arbejdet i marken og kælderen, mens Shi Yi står for markedsføringen og salget af duoens vine.

- Det er et tæt parløb fra druerne hænger på vinstokkene til de sælges ude i forretningerne. Ud over vores vine fra egne marker opkøber vi druer, som vi vinificerer i vores kældre i Vosne-Romanée og lægger på fad på vores ejendom i Nuits-Saint-Georges, siger Shi Yi.

De to samarbejdspartneres parceller ligger blandt andet ved Champs Perdrix lige over grand cru-marken La Tâche og på premier cru-marken les Petits Monts (nær Richebourg).