Canada til kamp mod kinesisk vin-fup

Op mod halvdelen af den icewine/eiswein, der sælges i Kina, er falsk

Ensartede regler skal afhjælpe kinesisk fup med icewine/eiswein.
Ensartede regler skal afhjælpe kinesisk fup med icewine/eiswein.

Fødevaremyndighederne i Canada, der er verdens største producent af icewine/isvin, slår nu et slag for, man nationalt i Canada indfører et fælles regelsæt for icewine/isvin for at dæmme op for fup, når de søde vine sendes ud af landet.

- Hvis man får vedtaget fælles regler omkring mærkning af flasker, etiket-udformning, formuleringer på etiketter etc. vil det være nemmere for aftagerlandene at identificere falske canadiske icewines, inden de bliver sat på hylderne i butikkerne, lyder det fra de Canadiske Vinproducenters Organisation til decanter.com.

En fælles standard vil samtidig en gang for alle slå fast, at icewine alene kan produceres af druer, der er frosset til is, mens de sidder på vinstokken.

- Problemet med falsk Icewine/Eiswein er størst i Kina, hvor op til 50 procent af den icewine/eiswein, der er på hylderne ikke er hvad den udgiver sig for at være, siger Randy Dufour, der er eksportdirektør i Inniskillin Wines.

Læs også:

Se også: Varmen truer høsten af isvin

Udfordringen bliver ikke mindre af, at nogle canadiske og europæiske producenter eksporterer icewine/eiswein der ikke er kommet på flaske. Det bliver udnytte af skruppelløse kinesiske importører, der fylder sukkervand og andre væsker i vinen for at øge mængden.

Louise Wilson, der er international salgsdirektør hos Peller Estates, opfordrer kunder til at være opmærksomme på ekstraordinært lave priser på icewine og termer som ‘iced wine,’ ‘iced dessert wine,’ og lignende sproglige krumspring.

Det nye regelsæt er netop nu til høring, og den nye lov vil blive vedtaget senere på året.

Eiswein/Icewine - kort fortalt:

Sød vin lavet på druer, der først plukkes, når de er frosset til is på vinplanten.

Kræver en temperatur på minimum otte frostgrader i vinmarken.

Når temperaturen har nået det ønskede niveau, plukkes druerne og presses straks.

På den måde efterlades vandkrystallerne i pressen, og kun den sødeste saft, der har lavere frysepunkt end vand, løber fra pressen.

Kilde: Oxford Vin Leksikon

0 kommentarer
Vis kommentarer