- Kærligheden til vin er forsvundet

Vinmagasin lukker og slukker. Desillusioneret chefredaktør revser den moderne vinverden

Vinmagasinet 'The Quarterly Review of Wines' er udkommet for sidste gang. Chefredaktøren, Richard L. Elia, fyrer en bredside af mod vinverdenen anno 2012.
Vinmagasinet 'The Quarterly Review of Wines' er udkommet for sidste gang. Chefredaktøren, Richard L. Elia, fyrer en bredside af mod vinverdenen anno 2012.

Det amerikanske vinmagasin 'The Quarterly Review of Wines' er udkommet for sidste gang.

Magasinet, der var trykt på glittet papir, havde base i delstaten Massachusetts, men efter 35 år på vinscenen blev magasinet udgivet for sidste gang 1. november sidste år.

'The Quarterly Review of Wines' var en god blanding af vinanmeldelser, nyheder om vin og andre artikler for feinschmeckere.

Magasinet, der havde et oplag på 150.000, begyndte at udkomme i 1977 - et år før Robert Parker sendte første udgave af 'Wine Advocate' med bedømmelser af vin efter 100 point-skalaen på gaden.

'The Quarterly Review of Wines' findes også på nettet på adressen qrw.com, og her er det netop blevet meddelt, at november-udgaven blev den sidste. Der er ingen planer om at fortsætte udgivelsen på nettet, hvor man i begrænset omfang har kunnet få et indblik i det produkt, papirlæserne betalte for.

Hvor er kærligheden til vin?
Over 1.200 ord på nettet skriver magasinets chefredaktør Richard L. Elia 'The Quarterly Review of Wines'' nekrolog.

Læs også:

Se også: - De er hippier ude af trit med virkeligheden!

Oven i betragtningerne om generelle kvaler for magasin-branchen, nedgang i annoncemængden og digitale mediers fremmarch skriver Elia, at romantikken omkring vin og kærligheden til vin er forsvundet.

- Vinverdenen i dag er ofte domineret af marketingfolk og regnedrenge, og deres eneste interesse er tal. Vin bliver ikke længere lavet af den enlige, lille vinbonde med lillafarvede hænder, men af store koncerner, hvis nyrige ejere 'leger' vinbaroner, skriver Elia.

Og så skælder han ellers ud på den muzak, der - ifølge Elia - altid findes i baggrunden på amerikanske restauranter, og som han betragter som altødelæggende.

- Der er intet så nedbrydende for romantikken omkring vin som restaurant-musik. Er du på udkig efter et romantisk bord til to med en flaske vin, et stearinlys, dæmpet samtale og et par kulinariske mirakler - glem det, du finder det ikke i USA, skriver Richard L. Elia.

Hug til Parker
Også Robert Parkers 100-point-skala får - sammen med elektriske proptrækkere - en lige højre fra Elia i afskedsklummen, som du kan læse i sin fulde længde her.

Richard L. Elia slutter således:

- Alt for ofte har de mennesker, der i dag har noget med vin at gøre, alt for få eller ingen følelser for vinen. Så vi har simpelthen forladt vinverdenen. Det blev for meget. Der var en gang en vinverden, der forstod, at det var kærligheden til og de voldsomme følelser for vinen, der gjorde den storslået - en sådan 'simpel' tidsalder drevet af store følelser for vinen, kunne vi ønske os, kom igen.

0 kommentarer
Vis kommentarer