Ny start: Bordeaux-slot skifter navn

Nye ejere vil begynde på en frisk med St. Émilion-slot

Nu skal Chateau Tertre Daugay endelig leve op til potentialet. (Foto: chateau-tertre-daugay.fr)
Nu skal Chateau Tertre Daugay endelig leve op til potentialet. (Foto: chateau-tertre-daugay.fr)

St-Émilion Grand Cru Classé-slottet Chateau Tertre Daugay skifter navn.

Fremover skal slottet hedde Chateau Quintus, oplyser decanter.com.

Ejeren af Chateau Quintus, Domaine Clarence Dillon, der også ejer Chateau Haut-Brion og La Mission Haut-Brion, har registreret varemærkerne 'Chateau Quintus' og 'Le Dragon de Quintus', der ventes at blive slottets andenvin.

Læs også:

Det klassiske Bordeaux

Blandt vinkritikere har der været bred enighed om, at den 16 hektar store ejendom, der blev indlemmet i Domaine Clarence Dillons portefølje i sommer, underpræsterede i forhold til potentialet under den tidligere ejer greve Leo de Malet-Roquefort.

Navneskiftet er dels en hyldest til fortiden og dels et ønske om en ny begyndelse for slottet fremgår det af en pressemeddelelse fra Domaine Clarence Dillon.

- De oprindelige grundlæggere af St. Émilions vinslotte havde for vane at navngive deres femte søn 'Quintus' ( 5. red.), og da 'Quintus' bliver vores femte vin, er det en hyldest til forfædrene, at vi døber den 'Quintus'. Samtidig er det et signal om en ny begyndelse med nye ejere og en ny filosofi, lyder det i en pressemeddelelse fra Domaine Clarence Dillon.

Domainet markedsfører i forvejen hvidvinene La Clarté de Haut-Brion, Château Haut-Brion Blanc og rødvinene Le Clarence de Haut-Brion og Chateau Haut-Brion.

Den første årgang fra 'Château Quintus' bliver 2011-årgangen, som bliver udbudt en primeur ( i forsalg red.) i begyndelsen af april.