200 Beaujolais huse må lukke

Op imod 200 vinhuse i Beaujolais forventes at må dreje nøglen om grundet den dårlige høst i 2012.

2012 var et svært år for mange vinbønder i Frankrig, men også i resten af vinverdenen. Alt hvad der næsten kunne gå galt gik galt i løbet af 2012. Hård frost om vinteren og langt ind i foråret gjorde, at blomstringen ikke blev optimal. Et vådt forår og massive haglstorme om sommeren ødelagde store delen af høsten. En mild og tør eftersommer redede dog det som var tilbage. Flere producenter taler derfor om en høst som er tæt på 35-45% mindre end normalt. Og nogen endda om op til 70% mindre høstudbytte.

I Beaujolais er det maksimale høstudbytte pr. hektar 52. I 2012 var det kun 30. Det betyder, at flere huse ikke vil være i stand til at betale de omkostninger der er forbundet med høsten og drift af huset. Nogle kan overleve på lån eller på opsparede midler, men i.flg franske medier vil op imod 200 huse være nødt til at lukke eller sælge deres ejendomme.

Beaujolais har det endvidere svært, grundet et noget blakket image, drevet i mange år af de unge frugtige Beaujolais Nouveau vine. I de seneste år, er det dog de mere spændende kommunevine med Fleure, Morgon og Brouilly som de mest kendte som har drevet distriktet frem. Men disse vine er op imod svære naboer fra Bourgogne i nord og Rhone lige syd for Beaujolais.

Læs også: Rioja overvejer en-primeur system

Læs også: Fandt guldmønter i vinmarken

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere