El Bullis vinkælder på auktion

Den nu lukkede toprestaurants vinkælder sættes på auktion hos Sotherby's.

Verdens bedste restaurant gennem mange år El Bulli som sidste år lukkede, sætter nu sin vinkælder på auktion hos Sotherby's kan det britiske vinmagasin Decanter berette. Vinkortet på El Bulli var en bog på 139 sider og indeholdt 1600 forskellige vine. De fleste spanske men stort set alle områder i verdenen var repræsenteret.

Det var mesterkokken Ferran Adrias partner Juli Soler som stod for vinkortet og den ofte udfordrende opgave, at sætte vine til den meget eksperimenterende menu. En tasting menu som ofte kunne bestå af over 30 forskellige retter.

Vinene som skal auktioneres er alt fra de klassiske Bordeaux og Bourgogne vine til vine fra det meste af Spanien. Blandt andet 10 årgange af Torres vin "Mas La Plana". Der er bl.a. 17 vine fra Le Montrachet marken! Den dyreste vin er en Romanee-Conti 1999 fra Domaine de la Romanee-Conti som står i omrking 40.000 kr. Af mere ukendt art er en række vine fra Grækenland og Schweiz sammen med forskellige Sherry, Portvine, Tokaji og canadisk icewine.

Sotherby's ønsker ikke at udtale sig om hvornår auktionen vil blive holdt.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i vintest
Mest læste i vin
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen