Smag toppen af Rioja

Eksklusiv master class med meget roste rioja-vine på 'Spansk Vin 2012'

'200 Monges Reserva Selleccion Especial' 2004 opnåede 97 point i Robert Parkers The Wine Advocate.
'200 Monges Reserva Selleccion Especial' 2004 opnåede 97 point i Robert Parkers The Wine Advocate.

30 heldige vinentusiaster får nu muligheden for at smage på noget af det ypperste som det spanske Rioja-område kan præstere på vin-fronten.

Det sker i forbindelse med festivalen ' Spansk Vin 2012', der afholdes den 28. og 29. september i Pressen, det gamle trykkerilokale under JP/Politikens hus i hjertet af København.

Det er fjerde år i træk, at Ekstra Bladet og AltomSpanskVin.dk i samarbejde med det spanske handelskammer afholder en festival for spansk vin og gastronomi i Pressen.

Her får du en unik mulighed for at smage på over 200 vine fra Spanien og prøve alt fra det nyeste og vildeste til det mest traditionsrige indenfor vinkunsten i Europa.

Læs også:

Se også: Smag unikke vine fra Vega Sicilia

Om lørdagen den 29. september mellem klokken 16 og 17 afvikles en master class, hvor du kan få mulighed for at smage en række top-vine fra et af Riojas relativt ukendte, men ikke desto mindre meget roste vinhuse - Bodegas Vinicola Real.

For de fleste er Bodegas del Vinicola Real nok et forholdsvis ukendt vinhus, men dette er muligvis blot et spørgsmål om tid.

Slottet har de senere år opnået et utal af internationale præmieringer samt scoret imponerende 97 Point i The Wine Advocate - Robert Parkers vintidsskrift - for deres vin '200 Monges Reserva Selleccion Especial' 2004 - kun en enkelt Rioja-vin har tidligere opnået en højere Parker-rating.

Dette placerer Bodegas Vinicola Real foran vinhuse som Cune, Sierra Cantabria, Roda og mange andre.

Husets seks bedste vine har opnået en gennemsnitlig Parker-rating på 91,7 point - noget intet andet vinhus fra Rioja kan præstere.

På master class'en kan du smage følgende vine fra Bodegas Vinicola Real:

1. Cueva Del Monge 2008 – Vinicola Reals 'freestyle vin', fermenteret på tønde. Cueva Del Monge, er en vin som vinmageren Miguel Angel, har lavet for at vise hvordan man kan lave en vin, hvis man på ingen måde går efter at overholde klassifikationer eller de gængse retningslinjer for vine fra Rioja. Dette har givet en vin med en fræk og moderne stilart indenfor Rioja.

2. 200 Monges Reserva 2005, en af de første vine der fik verden til at få øjnene op for hvilke vidunderlige vine, dette hus er i stand til at lave. En vin med lagringspotentiale som de største Bordeaux-vine og med en fylde og sødme, som er sjælden for Rioja-vin.

3. Tierra Antigua Reserva 2003. Vin der laves på 100 års gamle stokke. Et af vinhusene ejet af Bodegas Del Vinicola Real hedder Tierra Antigua, som betyder 'den gamle jord'. Vinene er lavet med en utrolig finesse og er præget af stor smag og kraft. Vinen er gedigent håndværk lige fra druerne der bliver håndplukket, håndsorteret og fremstillet efter de helt klassiske principper. Der er skabt en moderne og smuk vin, men med den dybeste respekt for det klassiske Rioja.

4. 200 Monges Gran Reserva 1999, måske den bedste Gran Reserva fra Rioja overhovedet. På trods af den forholdsvis høje alder, er vinen rund og blød og med masser af frugt. Dette står i skærende kontrast til den ekstremt fadlagrede vin, der normalt karakteriserer Gran Reservas fra Rioja-området. En vin der for alvor gør op med alle de myter, der omhandler Rioja.

5. 200 Monges Reserva Selleccion Especial 2004, en jubilæumsvin fra vinhusets 10 års jubilæum i 2004. Her fandt man en tank (10.000 l) der opførte sig helt anderledes end alt andet, vinhuset nogensinde havde lavet før. Derfor lavede man en speciel vin, som er blevet forkælet efter alle kunstens regler. Resultatet var flotte 97 point fra Robert Parker og en placering mellem de bedste vine fra Spanien.

6. Ethos 2005 (årgangen er vi ikke helt sikre på, da vi forsøger at finde noget 2004 eller 2003) Det er en helt fabelagtig vin, som man kun kan drømme om. Den er blevet kaldt 'den dummeste vin i verden', da det ikke er noget man kan tjene penge på (2.000 flasker årligt) men det er vin som har den dybeste respekt fra kendere i hele verden. Den har blandt andet optrådt på vinkortet på de spanske top-restauranter El Bulli og Arzak.

Der vil være plads til 30 deltagere.

Det vil være Domingo fra Bodegas del Vinicola Real der gennemfører smagningen.

Bemærk! Det kræver billet til ' Spansk Vin 2012' for at deltage på denne Master Class.

Du kan købe billet til denne eksklusive master class her.

Billetten til 'Spansk Vin 2012' kan du købe her.

Hvad? - Master class Bodegas Vinicola Real.

Hvor? - JP/Politikens Hus, Foredragssalen,Vestergade 28-30, 1785 Kbh. V (Rundt om hjørnet fra Pressen hvor selve vinfestivalen afholdes)

Hvornår? - Lørdag den 29. september fra klokken 16-17.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i vintest
Mest læste i vin
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen