Vinanmelder: Jeg bliver ikke betalt for at smage

James Suckling reagerer på beskyldninger om ‘penge under bordet’

James Suckling afviser at have fået penge for at smage vin for SAQ. (Foto: jamessuckling.com)
James Suckling afviser at have fået penge for at smage vin for SAQ. (Foto: jamessuckling.com)

Efter Jay Millers exit fra The Wine Advocate efter beskyldninger om, at spanske vinproducenter blev mødt med krav om penge, hvis Jay Miller skulle besøge deres vingårde og bedømme deres vine, er der nu igen røre i vin-verdenen.

Denne gang er det amerikanske James Suckling, der tidligere anmeldte vine for det amerikanske vintidsskrift Wine Spectator, der er omdrejningspunkt for en debat om penge der skifter hænder i forbindelse med vinsmagninger og bedømmelser.

Læs også:

Se også: Robert Parker erkender rod med karakterer til spanske vine

Det er sket, fordi vinbloggere og brugere på diverse sociale medier har antydet, at Suckling har modtaget penge fra Société des alcools du Québec (SAQ) for at deltage i smagninger og uddele karakterer til diverse vine. SAQ er – ligesom det svenske Systembolaget – en stor statslig alkoholforhandler med filialer spredt ud over Canada.

Ifølge bloggerne skulle James Suckling have modtaget 24.000 canadiske dollars (138.000 danske kroner) for at smage vine for SAQ.

Læs også:

Se også: Spanske producenter frygter ny Parker-anmelder

Selv om både Suckling og SAQ benægtede fortsatte beskyldningerne.

Nu har Suckling så oplyst, at han har fået penge af SAQ – lige over 100.000 kroner – men det var betaling for videoer, han har produceret til SAQ i sin egenskab af tv-producer.

- Jeg har ikke modtaget penge for at smage på vin, jeg er filmmand og tv-producer ved siden af jobbet som vinjournalist, og det er i den egenskab, at jeg har produceret en række videoer til SAQ. Jeg driver jo ikke en velgørenhedsforretning, og der er intet odiøst i, at SAQ betaler mig for at udføre et reelt stykke arbejde, siger James Suckling.

SAQ bekræfter, at James Suckling aldrig har modtaget penge af dem for at smage og bedømme vine.

Læs også:

Se også: Dansk vin fejede al modstand til side

I begyndelsen af 2011 foretog Suckling en række blindtest af SAQ’s vine med det formål, at de vine, der opnåede topkarakter, skulle markedsføres i SAQ’s butikker under betegnelsen ’Udvalgt af James Suckling’.

Suckling noterer sig, at en række vinanmeldere fra Quebec har kommenteret sagen højlydt og antyder, at de skulle være pikerede over, at en amerikaner har fået en fremtrædende rolle som smager for SAQ på bekostning af en canadier.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere