Rhône 2010 - en kanon-årgang!

Rangerer ifølge Decanter blandt de bedste årgange de sidste 40 år

Emmanuel Reynaud fra Chateau Rayas på arbejde i marken. (Foto: www.chateaurayas.fr)
Emmanuel Reynaud fra Chateau Rayas på arbejde i marken. (Foto: www.chateaurayas.fr)

Rhône 2010 er en af de bedste årgange i 40 år, siger vinmagasinet Decanters ekspert, John Livingstone-Learmonth, i den seneste udgave af bladet.

Livingstone-Learmonth har tidligere rost nordlig Rhône årgang 2010, og nu er turen kommet til det sydlige Rhône.

- Rhône 2010 vil jeg - baseret på mine 40 års erfaring med vine fra Rhöne - placere på en Top Tre sammen med årgang 1990 og 1978. Årgangen vinder på flere punkter, men overordnet kan man sige, at en utrolig harmonisk, vellykket modningsperiode for druerne er gået op i en højere enhed med forbedret arbejde i marken og vineriet, siger Livingstone-Learmonth.

Læs også: Vintest -

De store vintests Påskens vine

Han mener, at vinene er perfekt modne, harmoniske med milde tanniner og med tilpas meget frugt til at de vil udvikle sig over mange år.

Det gælder ifølge Livingstone-Learmonth på alle niveauer fra Cotes du Rhône, Cotes du Rhône-Villages, Gigondas og Chateauneuf-du-Pape.

Mens Grenache led noget under en kølig juni har Syrah, Carignan og Mourvedre haft så gode vækstbetingelser, at de i nogle tilfælde kan være 'en mulig erstatning for grenachen', vurderer Livingstone-Learmonth .

Læs også:

Aalto ventes kun at få 91-92 Parker-point i årgang 209, som er udråbt til  kanon-årgang i Ribera del Duero. (Foto: www.theis-vine.dk Vinnyheder Spanske producenter frygter ny Parker-anmelder

Selv den røde Cinsault-drue havde perfekte betingelser i 2010, hvor Emmanuel Reynaud fra Chateau Rayas beskriver sin Cinsault-produktion som 'utrolig fed, et vidunder'

Også verdens mest indflydelsesrige vinkritiker, Robert Parker, er begejstret for Rhône i årgang 2010. I sit årgangsskema giver han 94 af 100 point til nordlig Rhône og 97 af 100 point til sydlig Rhöne.

Læs også:

Merlot er kommet bedst igennem det uforudsigelige 2011. (Foto: aubert-vignobles.com) Vinnyheder Bordeaux 2011: Merlot-succes i uforudsigeligt år

0 kommentarer
Vis kommentarer