Gammel snaps relanceres

Gammel kending relanceres i samarbejde med klassisk Københavner-restaurant

Boris Buonos ret 'Skoven', hvor Aalborg Nordguld Akvavit indgår. (Foto: Aalborg Akvavit)
Boris Buonos ret 'Skoven', hvor Aalborg Nordguld Akvavit indgår. (Foto: Aalborg Akvavit)

Har du inviteret hele den 'pukkelryggede' til påskefrokost en af de kommende dage og overvejer du fortsat hvilken akvavit, der skal på bordet til sildene og de lune retter, så bliv lige hængende et par afsnit mere.

Aalborg Akvavit har netop relanceret fire klassikere, og måske er det en af dem, du vælger at byde dine gæster på, med mindre du mener, at en påskefrokost kun fungerer, hvis sildene svømmer i Rød Aalborg, Brøndums Snaps eller Export.

Læs også: Se stor snapsetest -

Se også: Haps Haps Haps ...

De fire klassikere, der er blevet redesignet og blandt andet er kommet på nye flasker er Aalborg Nordguld Akvavit, Aalborg Jubilæums Akvavit, Aalborg Dild Akvavit og Aalborg Porse Snaps.

Aalborg Dild Akvavit er god sammen med lette skaldyrs- og fiskeretter, Aalborg Jubilæums Akvavit er specielt velegnet til fisk og fjerkræ, Aalborg Porse Snaps er den ideelle ledsager til ost, og Aalborg Nordguld Akvavit er ifølge Aalborg Akvavit en fornøjelse sammen med det klassiske danske frokostkøkken - i særlig grad kød og røget fisk.

Læs også:

Se også: Bordeaux 2011: Merlot-succes i uforudsigeligt år

Sidstnævnte akvavit er i øvrigt den eneste akvavit i verden, der er destilleret på rav, hvilket sammen med lagringen på Oloroso-sherryfade bidrager til Aalborg Nordgulds bløde afrundede smag.

Som led i relanceringen har Aalborg Akvavit indgået et samarbejde med akvavitentusiast og chefkok Boris Buono fra Krogs Fiskerestaurant.

- På Krogs har man drukket akvavit gennem 100 år, men for mig er det stadig et oplagt valg til at fortælle vores nye historie gennem det kontemporære danske køkken. Danmark adskiller sig jo markant fra resten af verden med vores kultur for akvavit. Det skal vi være stolte af, siger Boris Buono.

Han arbejder løbende med akvavit på Krogs og har til særlige lejligheder udviklet menuer med Aalborg Nordguld Akvavit som smagsbærer.

Se en af Boris Buonos opskrifter med Aalborg Nordguld Akvavit i faktaboksen ved siden af denne artikel.

Aalborg Nordguld Akvavit findes på udvalgte frokostrestauranter og kan købes i velassorterede supermarkeder til en vejledende udsalgspris af 169,95 kr.

Mangler du lidt underholdning til påskefrokosten, kan du hente teksterne til en række snapseviser her.

Læs også:

Se også: Montalcino splittes næppe op

Skoven

Sandart med svampe, svampepuré og løvstikkemos

Af Boris Buono, Krogs Fiskerestaurant

Sandart (4 pers.)

350 g sandart i filet

Fisken skæres i fire lige store portioner. Steg på en 'slip-let'-pande samtidig med, at du på en anden pande steger svampe og ramsløg.

Stegte svampe

120 g svampe efter eget valg

2 ramsløgsblade

Svampepuré

120 g svampe efter eget valg

½ dl fløde

Aalborg Nordguld Akvavit

Svampene til puréen renses og brunes i en pande.

Tilsæt fløde, og kog svampene møre. Blend til en puré, og smag til med salt og en sjat Aalborg Nordguld Akvavit.

Løvstikkemos

100 g brød

1 bundt løvstikke

25 g smør

Brød, løvstikke og smør blendes til en fin mos og smages til med lidt salt.

Anretning

I bunden af tallerkenen lægges lidt svampepuré, læg et lag af mos oven på (som en skovbund).

Anret sandarten i midten skovbunden, læg stegte svampe omkring og pynt med lidt ramsløg omkring.

1 af 5 Den gamle bredskuldrede, bredhoftede flaske. (Foto: Aalborg Akvavit)
2 af 5 Den redesignede Aalborg Nordguld Akvavit. (Foto: Aalborg Akvavit)
3 af 5 Aalborg Nordguld Akvavit er som den eneste akvavit i verden er destilleret på rav. (Foto: Aalborg Akvavit)
4 af 5 Boris Buono fra Krogs Fiskerestaurant. (Foto: Aalborg Akvavit)
5 af 5 Boris Buonos ret 'Skoven', hvor Aalborg Nordguld Akvavit indgår. (Foto: Aalborg Akvavit)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere