Vinhøsten i top i Sydafrika

Årets høst er i hus i Sydafrika og resultatet er den største høst nogensinde.

Næsten 1.5 mio. tons blev der høstet i Sydafrika, hvor høsten netop er afsluttet. Dette er en omkring 5% større høst end i det seneste rekordår 2008. Året startede ellers med et langt køligt forår hvilket betød at vinplanterne først skød forholdsvis sent. En varm forsommer efterfølgende. hjalp dog på udviklingen af druerne, men det kølige forår betød generelt en længere modningstid og en lidt senere høst end normalt. Kvaliteten ser ud til at være begunstiget af den lange modningstid og især den lokale drue Pinotage ser ud til at blive god i 2013. Sydafrikansk vin vokser meget i disse år og eksporten i 2012 voksede med 17% i forhold til 2011.

Læs også: De 100 bedste vinkøb

Der produceres i dag vine fra fire officielle regioner, 21 distrikter, 61 underdistrikter og estates, dvs. individuelle vingårde primært i det syd vestlige hjørne omkring Cape Town. Men i takt med, at Sydafrika eksporterer mere og mere, rykker denne grænse længere og længere østpå, så i dag producerer man vin lige fra Cape Town i sydvest til Klein Karoo i øst.

I dag eksporteres der mere end 45 % af al produktion, og antallet af vinhuse er vokset fra små 200 til mere end 500, så vindyrkning er ved at være den største landbrugsbeskæftigelse i Sydafrika.

Læs også:Smag over 200 Californiske vine

0 kommentarer
Vis kommentarer