Her er weekendens bedste vine

Det var en tæt uge i toppen, hvor et par spanske vine sloges med en portugiser og en rhone vin om toppen

Alle fire flotte vine til omkring 100 kr. og et bevis på, at der er mange rigtig gode vine netop mellem 75 og 100 kr. I sidste ende trak en vin fra det store spanske hus Torres det længste strå som ugens vin og rhone vinen ugens køb. Vi har anmeldt 17 vine i denne uge og de mest interessante er vist her.Jaspi Maragda 2010, Spanien. 4 stjerner.

En frugtig vin fra Monsant nabodistrikt til Priorat i det nordøstlige Spanien. En vin på primært Grenache med Carignan og Syrah. Frugtig med masser af kirsebær og brombær i smagen. Flot balance og en spændende vin til forholdsvis krydret mad.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos kogs.dk på tilbud til 139 kr.Santa Rita 120 Chardonnay 2012, Chile. 4 stjerner.

Et af de store huse fra det centrale Chile. Denne Chardonnay har en god fersken duft og følger fint op i smagen med melon, abrikos og en strejf af vanilje. Rimelig markant syre og kort afslutning.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos SPAR m.fl. til 50 kr.Las Cuadras 2012, Spanien. 5 stjerner. GODT KØB

Vin på Sauvignon Blanc, Chardonnay og Muskat fra det nordlige Spanien nær Pyrenæerne. En blomstret duft og i smagen melon, asparges og blomster. En spændende frisk vin med en god syre og lang eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos wine.dk på tilbud til 474 kr. for seks styk.Domaine Mur-Mur-Ium 2012, Frankrig. 3 stjerner.

Blend af Carignan, Syrah og Grenache som er en række af de mest almindelige druer i det sydlige Rhone. Noget svovlet duft, selv efter lidt tid og en noget tør smag af jordbær, kirsebær og lette krydderurter. Meget kort tør eftersmag.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Holte vinlager til 450 kr. for seks stykVallado 2011, Portugal. 5 stjerner.

Vin fra Douro dalen på en række lokale druer. En meget fyldig og tæt vin med et let brændt udtryk og i smagen sorte kirsebær, blomme, tobak og violer. Stadig en del tannin så kan med fordel dekanteres og bør ikke serveres for varm. Flot balance og en vin med sin helt egen identitet.

Alkoholprocent: 14

Set hos philipsonwine.dk til 960 kr. for tolv stykLa Reine de l’Arenite Fleurie 2011, Frankrig. 4 stjerner.

En let blomstret vin fra Beaujolais i det østlige Frankrig på Gamay druen. En let vin som passer godt i sommertiden med kirsebær, violer og urter i duft og smag. En del tannin og bør dekanteres. Serveres køligt.

Alkoholprocent: 13

Set hos Superbest på tilbud til 69 kr.Torres Celeste Crianza 2010, Spanien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

Torres er uden tvivl det største vinhus i Spanien og har med udgangspunkt i Penedes syd for Barcelona opbygget sit vin imperium. Marker er også opkøbt i Ribera del Duero og her laves denne vin på Tempranillo med brombær, tobak, violer og vanilje. 2010 er en god årgang og det fornemmes i vinen som er perfekt balanceret, fyldig og lækker.

Alkoholprocent: 14

Set hos Vinspecialisten på tilbud til 600 kr. for seks stykBold Vine Zinfandel 2011, Californien. 3 stjerner.

En krydret vin på Zinfandel med en anelse restsødme. Brombær, blomme og krydderier dominerer denne fyldige vin som dog bliver lidt meget marmeladeagtig i stilen.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Superbrugsen på tilbud til 69 kr.Frescobaldi Pater 201, Italien. 4 stjerner.

Vin på udelukkende Sangiovese fra Toscana. En saftig vin med brombær, mynte, urter og vanilje i smagen. Savner lidt mere kompleksitet men en vin velegnet til ikke for kraftig mad.

Alkoholprocent: 13

Set hos Føtex til 99 kr. for to stykChateau Le Peuy Saincrit 2010, Frankrig. 2 stjerner.

Rimelig fyldig vin men meget tør og tanninrig. Frugten kommer ikke rigtig igennem og jeg tvivler på om den også over tid vil komme. Meget tør og rimelig uinteressant.

Alkoholprocent: 14

Set hos EURO Spar til 99 kr. for to stykRoger Sabon Lirac 2011, Frankrig. 5 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

En krydret og yderst flot balanceret vin fra en af de bedste producenter i Rhone. Masser af brombær, krydderurter, peber og vanilje pakket ind i en god syre og selvom alkoholen er høj er det velintegreret.

Alkoholprocent: 15

Set hos vinikassevis.dk til 540 kr. for seks styk.Beni di Batasiolo Sourana 2010, Italien. 3 stjerner.

Vin på Barbera fra Piemonte. En let krydret vin med smag af sorte kirsebær, urter, mynte og vanilje. Savner lidt mere fylde og kompleksitet prisen taget i betragtning.

Alkoholprocent: 14

Set hos Skjold Burne på tilbud til 600 kr. for seks stykChateau Prat de Cest 2012, Frankrig. 4 stjerner.

Klassisk blend af Syrah, Grenache, Mouvedre og Carignan fra Corbieres i det sydlige Frankrig. En meget krydret vin med brombær, kirsebær, krydderurter i stor stil og vanilje. En ung vin i stilen som bør nydes nu og som står godt til let krydret mad. En ligefrem men ikke prangende vin. Tør kort eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Erik Sørensen Vin til 330 kr. for seks stykFerrero Rosso di Montalcino 2011, Italien. 4 stjerner.

Normalt er lillebroderen til Brunelloen kaldet Rosso en spinkel let vin men i dette tilfælde er der en flot fylde, flot duft og masser af brombær, sorte kirsebær i smagen. En flot vin som sagtens kan konkurrere med mange Brunello vine i samme prislag.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos winestore.dk til 1440 kr. for tolv stykFranzos Chiaretto Rose 2012, Italien. 4 stjerner.

Fra Gardersøen kommer denne friske Rose lavet på en række forskellige lokale druer. En meget frugtig vin med jordbær, kirsebær og blomster i smagen. En vin til terrassen eller til en salat. Til prisen bestemt i orden uden dog at stikke af.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos winestore.dk til 780 kr. for tolv stykCabernet Pinotage 2012, Sydafrika. 2 stjerner.

En meget kemisk duft og noget neutral smag. En rimelig koncentreret vin men svært at finde frugten og generelt ikke særlig tilgængelig.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos LIDL til 100 kr.