Hver femte vin er forfalsket

Fransk avis anslår at 20 procent af vinsalget på verdensplan udgøres af forfalskede vine. Ikke overraskende er det primært vine fra Bordeaux og Bourgogne

Det er den franske avis Sud Quest, som i deres udgave i fredags kommer med den opsigtsvækkende nyhed. Den kommer blandt efter, at den armenske immigrant Armand Aramain fik fire måneders fængsel for at have kopieret og solgt falske Château Mouton Rothschild etiketter til en vinmager i St. Emilion. Da man ransagede mandens hjem, fandt man 8000 etiketter fra den berømte og kostbare vin.

Etiketterne mener man er lavet i Kina, hvor problemet med forfalskede vine er enorme. Det kommer blandt til udtryk ved, at værdien af en tom flaske fra en af 1.cru slottene pt. sælges for ca. 500 kr. i Kina.

Det kendte 1. cru slot Lafite var blandt ude for nylig og sige, at der alene i Kina pt. er flere Chateau Lafite 1982 til salg end der nogensinde er blevet produceret.

Tidligere på måneden blev en italiensk statsborger anholdt for at have forfalsket 400 flasker Domaine de la Romanée-Conti og solgt dem for 15 mio. kr. Også den kendte amerikanske kok Charlie Trotter fra Chicago er blevet anklaget for at have solgt en magnum af Domaine de la Romanée-Conti for 300.000 kr.

Dette fik vinproducenten Laurent Ponsot fra Bourgogne til at anslå, at 80% af al Bourgogne vin solgt på auktioner kan være falske. Ponsot var selv med til at fælde den indonesiske svindler Rudy Kurniawan som forsøgte at sælge en af Ponsots vine fra før 1982. Problemet var bare, at vinen ikke blev produceret før 1982.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere