Kinesere dominerer kendt vinauktion

Den kendte auktion Hosipices de Beaune slog i år rekord, hvilket især skyldes kinesernes vilje til at byde meget højt

Der blev i årets udgave af Hospices de Beaune auktionen solgt for mere end 47 mio. kr. Det er den højeste omsætning siden årtusindeskiftet og flot taget i betragtning af, at kvaliteten af 2013 er meget varierende og mængderne mindre end normalt.

I alt 333 fade var under hammeren i søndags sammenlignet med 516 sidste år og 700 i 2011. Men med en pris på i gennemsnit omkring 100.000 kr. for hvert fad var prisen mere end 27% højere end sidst år.

Dyreste fad blev et 456-liters fad med Meursault Genevrieres Premier Cru, Cuvée Philippe Le Bon som blev solgt for omkring 1 mio. kr. til den kinesiske te-plantage ejer Ms Yan-Hong Cao fra Yunan provinsen.

Andre topscorere var et fad med Clos de la Roche Cuvee Georges Kritter som indbragte lidt over en ½ mio. kr. samt et fad med Batard Montrachet Dames des Flandres som fik hammerslag ved lidt under en ½ mio. kr.

2013 var et svært år i Bourgogne med meget regn, hagl og ustadigt vejr. Mængderne er derfor også små. Den danske importør Christian Philipson deltog også i auktionen i år, men købte intet. 'Priserne er blevet alt for høje. Mange af hvidvinene har en flot friskhed og struktur, men generelt er de røde vine meget grønne' udtaler Christian Philipson til Ekstra Bladet Vin. Han har tidligere købt på auktionen, men kinesernes indtog og de heraf øgede priser ødelægger markedet mener Philipson. Han fortsætter, at det var det samme som skete i Bordeaux, som nu er ved at ske i en række af de andre store klassiske distrikter heriblandt Bourgogne. Kineserne får øje for vinene, og priserne stiger eksplosivt. Men på sigt hænger pris og kvalitet ikke sammen. Luften er dog gået ud af Bordeaux priserne de seneste år så Christian Philipson er ikke bekymret på sigt for Bourgogne. Der kan dog være enkelte meget sjældne vine som Romanée Conti som vil blive ved med at holde ekstremt høje priser.

Auktionen er vigtig for netop prissætningen af den nye årgang fra Bourgogne. Mange af de store negocianter bruger auktionen som pejlemærke for efterspørgslen og priserne. Philippe Prost som er direktør for Bouchard Pere & Fils, udtaler da også, at man grundet den lille produktion og efterspørgslen, må forvente stigende priser på 2013 årgangen.

Auktionen er et velgørenheds arrangement og støtter en række lokale velgørenhedsorganisationer.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere