Kendt portvinshus udvider

Symington familen har købt den 30 hektar store Douro ejendom Quinta da Sabordela

Det er herefter planen, at den nye ejendom skal fusioneres med naboen Quinta do Bomfim, således at denne ejendom nu har 80,5 hektar og dermed kan udvide produktionen betrateligt.

Quinta do Bomfim er kendt som en af Douro-dalen fineste vinmarker og Bomfim lægger i gode år, når der ikke laves Vintage, druer til en vin under navnet Dow's Quinta do Bomfim Vintage Port.

Bomfim er en klassisk Quinta med sydvendt eksponering, stenet skiferjord, der giver en god dræning. Højden varierer fra 120 til 340 meter over havets overflade og jorden er tilplantet med: Touriga Franca (30%) Touriga Nacional (20%) Tinta Barroca (13%); Tinta Roriz (13%) og gamle blandede vinstokke (12%), mens andre druesorter udgør de resterende 12%. To tredjedele af stokkene er nu over 20 år gamle, mens en tredjedel er mellem 30 og 40 år.

Læs også: Svært år i Alsace

Det er ellers lidt mod strømmen at Symington foretager denne investering. Portvin har gennem de senere år haft det svært og salget er faldet over det meste af verdenen. Men Paul Symington, som er direktør for familievirksomheden tror på, at kvalitetsportvine igen vil rejse sig.

Portvinssalget faldt med 3% i de 9 første måneder af 2013 sammenlignet med sidste år, men tager man udelukkende kvalitetsportvin steg det i samme periode med 37%. I alt blev der solgt for 600 mio. kr. kvalitets portvin samt for omkring 1 mia. kr. standard portvin i de første 9 måneder i år.

Læs også: Snestorm smadrer kendt italiensk vinområde

0 kommentarer
Vis kommentarer