Én kasse rom solgt for 700.000 kr.

De 12 flasker rom fra 1780 blev solgt på auktion i London i fredags

Det var hos Christie’s i London, at de 12 flasker blev solgt. De 12 flasker blev fundet under renoveringen af en kælder i Leeds tidligere på året. Man forventede de kunne indbringe i alt omkring 90.000 kr. men da hammeren faldt var man oppe på næsten 700.000 kr. for de 12 flasker. Udover at blive de dyreste flasker rom solgt på auktion, er det også den ældste rom der nogensinde er solgt.

Det er seks flasker lys rom og seks flasker mørk rom, som man mener er blevet destilleret på Barbados og siden sendt til England i fade. I følge Christie’s, som åbenbart har smagt på flaskerne, har den lyse rom smag af intens creme brûlée, honning, kanel og bagte æbler. Den mørke rom har smag af krydret appelsin, vanilje og karamel.

Læs også: Drik bare alkohol, så lever du længere

Sammen med de 12 flasker rom blev der solgt 157 flasker sjælden Madeira. Blandt andet en flaske “Terratez” JCA &CA fra 1715,som efter sigende skulle være den ældste eksisterende flaske Madeira. Denne flaske indbragte 60.000 kr. og alle 157 flasker Madeira blev solgt for i alt 2.2 mio. kr.

Der blev også solgt en del vin, hvor en seks liters Domaine de la Romanée-Conti 1976 blev topscorer med et hammerslag på næsten 400.000 kr. Der blev på hele auktionen solgt for 16 mio. kr.

Auktionen var i øvrigt en velgørenhedsauktion og vil støtte Geraldine Connor Foundation.

Læs også: Verdens ældste rom under hammeren

0 kommentarer
Vis kommentarer