Sen men lovende Rioja høst

I Rioja oplevede man den seneste høst nogensinde, men der er optimisme i forhold til kvaliteten

I alt 380 mio. tons druer blev der høstet i år. Sidste dag der blev høstet var den 8 november, hvilket er den seneste høst nogensinde i Rioja. I alt 255 mio. liter vin er der kommet ud af anstrengelserne, hvor hovedparten er rødvine.

Året i år har også i Rioja vejrmæssigt været en udfordring. Et koldt forår med en del nedbør forsinkede blomstringen, og modningen er derfor meget forskellig, rapporterer Consejo Regulador i Rioja. Til gengæld har vejret været særdeles stabilt i september og oktober, hvilket har givet en lang og rolig modning hvilket giver sig udslag i en god kvalitet.

Læs også: Danmarks bedste Amarone

Spanien har gennem de seneste år udviklet sig til at være et af europas mest spændende vinlande. Historisk har spansk vin haft en stor betydning, og især vinene fra Rioja faldt i danskernes smag. Med en markant fadsmag blev de let drikkelige vine populære på vore spiseborde. Og de blev så populære, at man næsten kan sige der skete en industrialisering af vinene fra Rioja i denne periode. Men den til tider overdrevne træsmag blev for meget for mange, og man begyndte - som modtræk i andre distrikter - at lave mere frugtige vine, som begyndte at vinde indpas.

Men Rioja er på vej tilbage og især en række yngre vinmagere som Telmo Rodriguez, Alvaro Palacios og Benjamin Romeo fik øjnene op for, at der kan produceres topvine Rioja i en mere moderne stil og i mange forskellige stilarter.

Læs også: En kasse rom solgt for 700.000 kr.

0 kommentarer
Vis kommentarer