Legesyg vodka nu i Danmark

Ny vodka skal lære danskerne at smage på elektricitet og nyslået græs

De seneste år har trenden inden for vodka med smag især været inspireret af mad og desserter. Men ODDKA, som er Pernod Ricards seneste satsning på vodkamarkedet, tager et skridt videre mod nye smagsretninger. Inspirationen er nemlig oplevelser og naturfænomener skabt med inspiration hentet fra molekylær-mixologien. De tre smage, som lander i danske butikker nu, er apple pie, electricity og fresh cut grass. Derudover lanceres der også en ren ODDKA vodka. Vodkaerne er produceret i Polen af Wyborowa.

"Hvordan smager elektricitet og nyslået græs egentlig?" Var udgangspunktet for udviklingen af de nye smagsvarianter fortæller Maja Johannson som er Brand Manager for ODDKA. Det skal være smage som både udfordrer smagssansen og fantasien, fortsætter hun.

Original er en forholdsvis mild vodka. En fed konsistens og meget ren i smagen. Meget velegnet som shot eller drikkes som et alternativ til snapsen. Electricity har et lilla skær i farven. Smager på den ene side af røde bitre bær og på anden side har den en lidt overraskende sødme. Fresh cut grass dufter ja af græs, men også noget syntetisk. Smagen domineres af mynte med en tilsvarende sødme i eftersmagen. Apple pie har ikke overraskende en markant duft af æbler og i smagen fornemmer man karamel og modne æbler. Æble og græs varianten er nok mest velegnet til cocktails hvor electricity og original mere til shots. Alle med smag har en alkohol på 30% medens original holder 37,5%.

Danskerne fylder i stigende grad hjemmebaren med vodka frem for andre former for spiritus. I alt blev der i 2012 importeret 10,1 mio. liter spiritus og likør, målt i liter ren alkohol, til Danmark. Ser man på de enkelte spiritustyper, overhalede vodka i 2012 lige akkurat whisky som den mest importerede spiritus i Danmark. I 2012 blev der således importeret godt 2,2 mio. liter vodka, målt i liter ren alkohol. Overhalingen skyldes dog til dels et kraftigt fald i importen af whisky, der efter nogle gode år fra 2007 til 2010 faldt til godt 2 mio. liter whisky, målt i liter ren alkohol, i 2012. Whisky har ellers været danskernes foretrukne spiritus siden 2006.

0 kommentarer
Vis kommentarer