Købte vinslot og styrtede i døden

Den kinesiske erhvervsmand Lam Kok nåede at underskrive aftale om køb af Chateau de la Riviere i Bordeaux, før han styrtede ned i en helikopter sammen med ejeren af slottet

Ulykken skete i fredags og politiet har efterfølgende i flere dage søgt efter ligene i dordogne-floden, men indtil videre uden resultat. Udover den kinesiske rigmand Lam Kok var også den oprindelige ejer James Gregoire, Kok’s 12 årige søn samt den kinesiske professor i økonomi Wang Peng fra Bordeaux i helikopteren. Helikopteren blev fløjet af James Gregoire som selv ejer helikopteren og efter sigende er en rutineret pilot.

Dele af helikopteren blev fundet mandag, men ingen af de fire personer er endnu blevet fundet. Dordognefloden har en kraftig strøm og det er derfor svære betingelser for redningsteamet at arbejde i.

Se også: Hvilke bobler skal man vælge til nytår

Turen var et punktum for handleren, som skete mindre end 24 timer før ulykken og hvor Chateau de la Riviere blev solgt for omkring 230 mio. kr. I øvrigt den største slotshandel i Bordeaux til dato. Chateau de la Riviere er kendt som et af de ældste og mest hæderkronede slotte i Fronsac.

Lam Kook har skabt sin formue på te og ejendomme i Pu-regionen i Kina og havde planer om at lave Chateau de la Riviere om til et luksushotel. Slottet har tidligere være ude for tilsvarende ulykke, da den tidligere ejer Jean Leprince på tilsvarende facon blev dræbt i en helikopter ulykke i 2002.

Læs også: De 10 dyreste vine

0 kommentarer
Vis kommentarer