Whisky-legende død

Charles Gordon, en af de mest banebrydende personligheder i whisky-verdenen er død 86 år gammel

Som oldebarn af William Grant, som grundlagde det skotske whisky destilleri Glenfiddich og senere Balvenie var Charles Gordon født ind i whiskyverdenen. Han blev født i 1927 i Glasgow og overtog som direktør for William Grant & Sons i 1953.

I gennem mere end fem årtier voksede Charles Gordon William Grant & Sons til at blive en af Skotlands vigtigste og største spiritus virksomheder. Han introducerede blandt andet den trekantede Glenfiddich flaske i 1953, som i dag er kendetegnet for den berømte whisky. Han åbnede et nyt destilleri Girvan i Ayershire i 1963, fik positioneret Balvenie som en af de fineste whiskymærker og formåede at vokse Grant's mærket til at blive verdens tredje største skotske whiskymærke. Det er blandt andet kendt, at han under konstruktionen af destilleriet Girvan boede i en skurvogn på byggepladsen og hver dag cyklede rundt for at inspicere alle detaljer i byggeriet.

Charles Gordon overlod formandsposten i 2008 til sin søn Glenn Gordon, men blev samtidig udnævnt til livsvarig præsident for William Grant & Sons.

Familievirksomheden William Grant & Sons fremstiller også den skotske gin Hendrick's.

Læs også: De 10 mest populære vin og spiritus nyheder i 2013

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere