Her er den mest plantede drue i verden

Cabernet Sauvignon er nu den mest plantede drue, viser et nyt studie fra Adelaide universitetet

Indtil for få år siden var det den spanske Airén drue, som var den mest plantede drue på jorden. Især i Spanien, hvor det er hoveddruen i La Mancha og blandt andet bruges i produktionen af brandy i Spanien. Men siden 1990 har Cabernet Sauvignon og Merlot fordoblet antallet af hektar hvorpå disse er plantet, og de har derfor overhalet Airén som værende de mest plantede druer med Cabernet Sauvignon på førstepladsen.

Også Tempranillo og Chardonnay har vokset i udbredelse og har i samme periode tredoblet arealet og disse druer udgør nu henholdsvis fjerde og femte pladsen. Syrah er højdespringeren og er gået fra 35. pladsen til nu 6. pladsen mens Grenache ligger nr. 7.

Undersøgelse har taget udgangspunkt i ikke mindre end 44 vinproducerende lande, 521 regioner og 1271 forskellige druetyper. Balancen mellem de røde og grønne druer er også skiftet. Op til 2010 var det de grønne druer som dominerede, men siden har de røde taget over og udgør i dag 55%. Dette passer godt med udviklingen og efterspørgslen blandt forbrugerne, hvor især de røde vine vokser i de nye markeder som f.eks. Kina.

Spanien, Frankrig og Italien står i dag for 54 % af alle vinmarker i verden. Dette tal er dog faldet de seneste 10 år med 6%.

Læs også: Vinkongens forudsigelser om 2014

0 kommentarer
Vis kommentarer