Disse vindistrikter kan være på vej til UNESCO-status

Den franske regering har netop besluttet at indstille Champagne og Bourgogne til at få UNESCO World Heritage Status

De lange underjordiske gange i Champagne kan nu være på vej til at få UNESCO status
De lange underjordiske gange i Champagne kan nu være på vej til at få UNESCO status

Champagneområdet har i mange år sammen med Bourgogne håbet på at blive Frankrigs kandidater, når udvælgelsen af UNESCO World Heritages skal ske. Og nu har kulturministeriet i Frankrig besluttet at indstille de to områder. Konkret er det de underjordiske kældre og gange i Champagne og de unikke enkeltmarker i Bourgogne, som er blevet indstillet.

De to områder var allerede sidste år på tale, men man valgte at indstille hulemalerierne i Chauvet og vulkanerne i Auvergne.

Der er naturligt stor glæde i de to områder hos vinbønderne, som ser en evt. UNESCO-status som en måde at kunne bevare områderne, som de er i dag, også for fremtidige generationer. Især er der udfordring med udstykning af grunde til huse i Bourgogne, da flere og flere ønsker at bo i Cote d'Or. Det kan en UNESCO-status i højere grad sætte en stopper for.

Læs også: Her er årets bedste vinkøb

I Champagne er man endvidere af den overbevisning, at en UNESCO-status kan få folks øjne op for, at Champagne kun kan produceres i området nordøst for Paris og ikke er en mousserende vin, som produceres mange steder i verdenen.

Frankrig har i dag 37 steder, som har fået UNESCO's officielle stempel. Blandt disse er vinmarkerne i St. Emilion og det franske gourmetkøkken generelt.

For at blive optaget kræver det at samtlige 21 medlemslande stemmer for indstillingen. Behandlingen af alle ansøgningerne vil ske i 2015.

Læs om de franske vindage her.