Rom fra Cuba

 

Cuba er en af de store, traditionelle rom-nationer og nok primært kendt for øen hvor Bacardi er udsprunget fra. Under Castro-styret flyttede en del af de cubanske rom-producenter væk fra Cuba men flere er på vej tilbage og nye dukker op. Udover Bacardi er Havana Club det mest kendte mærke. Den cubanske stil er den spansk inspirerede med lagrede rom i en bløde ende i smagen og som får citrus noter når de er unge og med alderen mere banan og tropisk frugt. Havana Club destillerer dels en sprit med lavere alkohol (75%) samt en med højere (96%). Disse lagres separat og blendes herefter med forskellige års lagring. Bacardi var inviteret men deltog ikke i testen.

 

Havana Club 3 y.o. 40%. 4 stjerner. Pris 155 kr.

En meget lys gylden farve i denne unge 3 års rom som efter blending er filtreret. I duften citrus og vanilje. Smag af pærer, hvid chokolade og vanilje. Pæn fylde, rimelig kompleks med lidt bidende alkohol. Mest velegnet til cocktails. 85

 

Havana Club 7 y.o. 40%. 4 stjerner. Pris 225 kr.

En rom sammensat af udvalgte fade med rom, der alle har lagret i minimum 7 år. Duft af karamel, vanilje og tørrede tropiske frugter. Smag af kokos, fersken, nødder og vanilje. Alkoholen bider lidt i afslutningen men en pæn kompleks rom. 88 point.

 

Havana Club Sellection de Maestros. 45%. Pris 499 kr.

En nyere Rom fra Havana Club. Et blend af de bedste fade. Ristede nødder og tobak i næsen, en smag af kokos, chokolade, læder, røg og meget lang eftersmag. Flot kompleks rom til den mere elegante side. Man fornemmer den er kraftigere i alkoholen som bider. En rom for den trænede. 91 point.

 

Havana Club Anejo Especial. 40%. Pris 160 kr.

Nyere rom fra fade lagret op til fem år og siden blended med ung rom. En rimelig lys rom med duft af melasses, kanel og karamel. I smagen orange, vanilje og krydderier. En blød og ganske rund rom hvor alkoholen fornemmes men den også er ganske velintegreret. Pæn lang finish og en rom som både kan nydes alene eller i cocktails. 87Alle rom i denne test blevet vurderet efter 100 point skalaen.

Alle priser en enten oplyst af importøren eller fundet gennem ledende forhandlere. Der hvor udsalgssted ikke er nævnt, betyder det, at den pågældende rom typisk kan købes gennem vin- og spiritusforhandlere over det meste af landet.

Se hele testen her.

0 kommentarer
Vis kommentarer