Branson går ind i vinbranchen

Richard Branson har netop købt Mont Rochelle Hotel & Mountain Vineyard i Sydafrika

Det er et af de absolut fineste og bedste hoteller beliggende i Franschoek ikke langt fra Cape Town som Richard Branson netop har købt. Branson tror meget på vinturisme i fremtiden og hotellet skal derfor fremover indgå i Virgin Leasures.

Der er ikke offentliggjort noget beløb for det 22 værelses store hotel, men det er velkendt at hotellet er et af de dyreste og typisk tager omkring 5000 kr. for en af deres suiter per nat. Mont Rochelle laver også vin på de i alt 39 hektar som følger med hotellet. Der laves både hvid- og rødvine. Topvinene hedder Miko og er primært på Cabernet Sauvignon.

I Sydafrika produceres i dag vine fra seks officielle regioner, 26 distrikter, 67 underdistrikter og estates, dvs. individuelle vingårde primært i det sydvestlige hjørne omkring Cape Town. Men i takt med, at Sydafrika eksporterer mere og mere, rykker denne grænse længere og længere øst og nordpå, så i dag producerer man vin lige fra Cape Town i sydvest til Klein Karoo i øst.

Læs også: Weekendens bedste vinkøb

I dag eksporteres der mere end 45 % af al produktion, og antallet af vinhuse er vokset fra små 200 til mere end 500, så vindyrkning er ved at være den største landbrugsbeskæftigelse i Sydafrika.

Mens de fleste i dag har stiftet bekendtskab med sydafrikansk vin gennem de billigere vine i supermarkedskæderne, er der også begyndt at blive produceret vine af meget høj kvalitet. En ny generation af vinmagere er på vej og de søger især inspiration i de klassiske vinområder i især Frankrig og Italien. Det betyder, man i højere grad ser europæisk inspirerede vine i en høj kvalitet og til priser, som er yderst fornuftige og konkurrencedygtige. Samtidig er turismen vokset betydeligt de senere år i takt med at landet moderniseres og sikkerheden er øget betragteligt.

Læs også: Verdens bedste restaurant nu med whisky menu

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer