Drik Champagne og styrk din hukommelse

Champagne er ikke kun til fest og farver, men ifølge ny forskning har indtagelse af boblerne en positiv indflydelse på vores hukommelse

Det er et britisk forskerteam fra universitetet i Reading i England, som ifølge The Telegraph, har udført et forsøg med rotter, som gennem seks uger fik blandet Champagne i maden. Derefter lod man rotterne løbe gennem en labyrint, hvor målet var at finde en godbid. Efter fem minutter gentog man forsøget, for at teste rotternes evne til at huske vejen. Forsøget blev tilsvarende gjort med rotter, som ikke havde fået Champagne i maden og resultaterne blev herefter sammenlignet. I denne gruppe kunne omkring 50% finde vejen, mens den for gruppen, som havde fået champagne gennem 6 uger, var oppe på 70%. Man fandt endvidere hos rotterne som havde fået Champagne, at protein indholdet i kroppen var steget med 200%. Proteiner mener man har en gunstig indflydelse på vores hukommelse.

Se også: Hvilke bobler skal man vælge til nytår

Ifølge forskerne er det indholdet af fenolsyre i Champagne som har den positive virkning på hukommelsen. Og netop i druerne Pinot Noir og Pinot Meunier som bruges i Champagne sammen med Chardonnay, findes der en høj koncentration af dette stof. I følge lederen af forskerteamet, Jeremy Spencer, vil kun tre glas champagne om ugen gennem længere tid have lignende effekt på mennesker og vil blandt andet kunne hjælpe især personer med sygdomme som Alzheimers og demens. Det er nu tanken, at lave et tilsvarende forsøg med en række ældre personer som gennem tre år skal drikke tre glas Champagne hver uge og løbende undersøges.

Læs også: Test af 54 mousserende vine og champagner

0 kommentarer
Vis kommentarer