"Dansk" Brunello hus solgt

Det kendte Brunello vinhus med dansk vinmager er blevet solgt.

Tenuta di Argiano fra Montalcino i Toscana er netop blevet solgt til en række private internationale investorer, erfarer den britiske vinmagasin Decanter. Huset som er ejet af Countess Noemi Marone Cinzano har danske Hans Vinding-Diers ansat som vinmager og det er tanken, at han stadig skal forsætte med denne rolle på trods af salget.

Hans Vinding-Diers er udover vinmager på Argiano også konsulent på en række vinprojekter i Argentina og har lavet vin gennem tiden i lande som Frankrig, Italien, Spanien, Portugal, Ungarn, Australien, New Zealand, Chile, Uruguay og Argentina.

Med en produktion på omkring 120.000 flasker Brunello di Montalcino er Tenuta di Argiano blandt de 10 største producenter i Montalcino. Huset største eksport markeder er Storbritannien, USA, Danmark, Japan og Brasilien.

Tenuta di Argiano ejer 50 ha plantet med Sangiovese samt en 5 ha mindre mark med ældre Sangiovese stokke plantet tilbage i 1950 og derfor blandt de ældste i området.

Tenuta di Argiano ejer også den argentinske vingård Noemia de Patagonia. Denne vingård indgår dog ikke i handelen og Countess Noemi Marone Cinzano vil nu trække sig tilbage og bruge sin tid på at drive denne gård i det sydlige Argentina.

Tenuta di Argiono’s vine forhandles i Danmark af Philipson Wine.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere