Londons bedste vinkort er dansk

I sidste uge vandt den danskejede restaurant MASH London prisen ”Sommeliers Award”

For præcist et år siden åbnede Copenhagen Concepts, moderselskabet bag MASH, Le Sommelier og Umami, en stor MASH restaurant i Londons Soho-kvarter. Den satsning blev i slutningen af oktober måned honoreret med prisen som Londons bedste restaurant 2013.

Nu kan London-restauranten, og ikke mindst holdet bag, løfte endnu et trofæ. Mere end 300 restauranter fra London og omegn har indsendt vinkort til branchemediet Imbibe, der står bag ”Sommelier’s Award”. Og her har nogle af verdens bedste og mest erfarne sommeliers vurderet vinkortene ud fra bl.a. sammensætning af vine, priser og opsætning. Sommelier Christian Thorsholt Jacobsen har sammensat MASH-vinkortet, og han er naturligvis stolt over at have vundet årets Sommelier’s Award.

'Når man knokler i døgndrift for at gøre en drøm til en succes, så er alle priser med til at motivere indsatsen. Denne titel får man ikke uden at have de bedste på holdet. Derfor vil jeg gerne dele prisen med mine 90 kollegaer', siger Christian Thorsholt Jacobsen, som var overrasket over vinderprisen, da han i nat fik den overrakt ved et stort arrangement i den engelske hovedstad.

Prisen, som blev introduceret for to år siden for at hylde ”excellence of sourcing” vandt MASH London sammen med Marcus Wareing at The Berkeley – også lokaliseret i London.

MASH Londons vinkort omfatter godt og vel 1000 forskellige vine hvoraf mere en 1/3 er fra USA hvilket er unikt i London eftersom det engelske marked generelt er meget konservativt. Der bliver i england drukket mange vine fra klassiske europæiske områder såsom Bordeaux, Bourgogne, Toscana, Rioja m.fl. Men Mash har ved at sætte fokus på nordamerika gjort noget nyt som ikke er set før. Over 50% af de amerikanske vine der er på vinkortet bliver købt af danske importører, da de ganske enkelt ikke tilgængelige i UK.

På MASH London er der vine fra 170 kr. og op til 60.000 kr. flasken. Endvidere sælges en del på glas og pt. tilbydes den toscanske kult-vin Sassicaia samt en Madeira fra 1937 på glas.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere