Danmarks næstdyreste whisky solgt

En 62 årig The Macallan whisky er netop blevet solgt til en dansker

Det er den sjældne The Macallan 62yo Limited Edition Lalique Decanter som er blevet solgt for 150.000 kr. vel at mærke for én enkelt flaske. Denne limited edition er nummer 5 i en række på 6. Den seneste flaske, fra den kollektion, der gik til Danmark, var nr. 2 som er en 55 årig whisky og som blev udgivet i 2008.

Dyreste whisky solgt herhjemme blev solgt tidligere på året og var en Balvenie 50 y.o. som blev solgt for 230.000 kr. også til en privatsamler.

Læs også: Dyreste whisky solgt i Danmark

Der er blevet produceret 400 nummererede flasker og norden blev tildelt blot en enkelt flaske, som netop er blevet solgt til en dansker. Vedkommende som ønsker at være anonym er en privatperson fra Jylland. Mens den heldige køber nyder de kostbare dråber, kan han eller hun jo tænke på, at den oprindelige ’new make’ blev tappet på amerikanske egetræssherryfade en kold novemberdag i 1950.

Alkoholprocenten er på 53.1% og er en aftapning som er sammenstukket af tre fade. Fordampningen (angels share) er meget lav i The Macallans gamle stenlader, hvor de tre gamle fade har ligget og hygget sig. Det er blandt andet derfor alkoholprocenten er så forholdsvis høj.

Whiskyen er i en ekstravagant indpakning fra franske Lalique, der har skabt en krystalkaraffel inspireret af grundstenen fra Easter Elchies House – det ’manor house’, der blev rejst af Captain John Grant i år 1700 og stadig er hjertet i The Macallan-destilleriet.

Den pågældende whisky er den næstældste The Macallan, der er solgt. Den ældste var 64 år gammel og blev solgt på auktion i udlandet for kr. 2,6 million i 2010.

Læs også: De 10 største hammerslag herhjemme på vin og spiritus

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere