Vinmager dræber tyv med forgiftet vin

En ungarnsk vinmager er blevet fængslet for at slå tyv ihjel med anti-frost væske

Vinproducenten kommer fra Vacszentlaszlo, 50 km øst for Budapest. Det var en reaktion på flere gentagne tyverier, der fik vinmageren til at tilsætte anti-frost væske til en række flasker og placere dem et sted, hvor de med stor sandsynlighed ville blive stjålet.

Den 24 oktober blev flaskerne stjålet af en 30 årig mand, som viser sig at have arbejdet i vinhuset. Han blev efterfølgende indlagt på det lokale hospital med forgiftningssymptomer og en uge efter døde han. Fem andre er også blevet indlagt med symptomer på forgiftning.

Sagen bringer minder til den store østrigske "anti-frostvæske" skandale i midt 80'erne. Her blev flere producenter taget i at tilsætte diethylene glycol til vinen for at gøre den sødere. Diethylene glycol er et velkendt stof i anti-frost væske.

Sagen er dog noget anderledes i Ungarn, hvor formålet udelukkende var at stoppe tyverierne og flaskerne med giften var udelukkende møntet på tyve.

Tyverier er et stort problem i Ungarn og i en anden sag var en landmand så træt af agurketyve, at han satte elektrisk hegn op med 220 volt, hvilket betød at en 48 årig tyv blev slået ihjel, da han ville klatre over hegnet.

Læs også: Londons bedste vinkort er dansk

Læs også: Weekendens bedste vine

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere