Slut med Bourgognevine til under 100 kr.

Den anerkendte negociant Louis Latour spår, at det ikke vil være muligt at finde vine fra Bourgogne til under 100 kr. fremover, grundet flere års lavt høstudbytte

Det var under en tale ved årets Hospices de Beaune auktion sidste weekend, at Louis-Fabrice Latour kom med den opsigtvækkende melding. Og det er med stor bekymring, at han mener Bourgogne vil være på vej væk fra supermarkeder og udelukkende vil være vine målrettet restauranter samt personer som kan betaler høje priser for Bourgogne vinene.

Lagrene har aldrig været lavere i Bourgogne og med en produktion i 2013 som for de hvide vine forventes 30% mindre og for de røde 15% mindre end normalt vil distriktet miste markedsandele. Og dette oven på to svære år i 2011 og 2012 som også gav et noget lavere udnytte.

Læs også: Verdens bedste cabernet blend kåret

Efterspørgslen efter Bourgogne er stadig voksende og det sås blandt på auktionen hvor priserne var de højeste i mere end 12 år. Især kineserne har vendt blikket mod vinene fra Bourgogne, hvilket er med til at presse priserne. Og auktionspriserne er typisk en indikation på, at priserne for 2013 årgangen, når den frigives til salg, også vil nå nye højder prismæssigt.

Prisen for en basis hvid- og rødvin fra Louis Latour eller Bouchard et Fils er allerede et godt stykke over 100 kr. efter en stigning på omkring 18% i 2012 og 33% i 2011. Dette betyder at basisvinene fra de store negocianter hurtigt vil nå 150 kr. herhjemme.

Coop som blandt andet står bag kæderne Kvickly og Superbrugsen udtaler til Ekstra Bladet Vin, at de stadig næste år vil have bourgogne vine på hylderne til under 100 kr.

Læs også: Smag på 200 fran ske vine

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere