Danskerne foretrækker husets vin

Ny undersøgelse viser, at over halvdelen vælger husets vin når de er ude og spise

Det er bookinghjemmesiden Restaurant 2 Night der har valgt at undersøge, hvor ofte vi som restaurantgæster vælger husets vin eller vælger en vin fra kortet når vi er ude og spise. Undersøgelsen er foretaget blandt hjemmesidens madglade brugere, og er baseret på ca. 500 besvarelser. Den viser, at det mest naturlige vinvalg for mange er husets vin, når de er ude. Mere end 56% vælger som oftest husets vin og omkring 38 % af dem forventer desuden, at husets vin giver mere værdi for pengene. Man vælger ”husvinen”, så man ikke føler, at man køber ”katten i sækken”, og samtidig har de fleste en forventning om, at restauratøren har gjort sig umage med at finde denne.

Læs også: Snestorm smadrer kendt italiensk vinområde

Man bør dog som forbruger være opmærksom på, at avancen procentuelt oftest er højest på husets vin, da den er det vigtigste bidrag til indtjeningen. På mange restauranter kan man derfor typisk støde på en oversøisk vin til omkring 250 kr. som husets vin. Men indkøbsprisen er ofte ikke mere end 30-40 kr. Det er nemlig ikke ualmindeligt, at gange op med en faktor 5-7 på husets vin.

Men da kun 28 % af respondenterne vurderer sig selv som god eller ekspert på vinfronten ifølge undersøgelsen, er husets vin et meget naturligt valg. De fleste af restaurantgængerne ved ikke særlig meget om druer, tanniner, frugtsyre og alt det andet, der gør en vin helt speciel. Ofte kender man en drue eller et område og vælger man ikke husets vin, er det ofte en vin baseret på dette man vælger. Kun i 18% følger man tjenerens anbefalinger.

Læs også: Kendt portvinshus udvider

0 kommentarer
Vis kommentarer