Danmarks bedste whisky cocktails

En japansk inspireret cocktail vandt som den mest innovative. Se hvem der stod bag denne samt vinderen af en klassisk Mint Julip her

Kasper Riewe Henriksen i gang med sin vinder i den klassiske kategori
Kasper Riewe Henriksen i gang med sin vinder i den klassiske kategori

Det var bourbonmærket Jim Beam der stod bag “Make History Bartender Challenge”, hvor de bedste bartendere skulle konkurrere i kreeringen af whisky cocktails. For at deltage i konkurrencen, skulle hver bartender lave to cocktails. Én klassisk bourbon cocktail samt en nyfortolkning af en klassisk bourbon cocktail. Hver deltager havde 15 minutter til at lave de to cocktails foran et dommerpanel.

Ud af de 16 oprindelige deltagere, kvalificerede 10 sig til finalen og vindere blev Kasper Riewe Henriksen fra Duck & Cover i den klassiske kategori, mens Nikolaj Brøndsted fra MASH vandt for nyfortolkningen. Udover æren vandt de begge en tur til Kentucky for at besøge Jim Beam destilleriet. Konkurrencen løb af stabelen på baren Zefside i København.

De to vinderes opskrifter er her og foto af de to cocktails kan ses i fotofeltet.

Klassisk cocktail - Mint Julip

6 cl Jim Beam White

1 cl sukkersirup

8-10 mynteblade

Knust is



Nyfortolkning - Gaijin Julep

5 cl Jim Beam Signature Craft 12yo

1 cl Maestro Sierra Sweet Sherry

1 dash sukker

Shisho blade

Knust is

Kom til Whisky & Rom Festival i Pressen i september - læs mere her.

1 af 2 Nikolaj Brøndsteds vinder Gaijin Julep i den innovative kategori
2 af 2 Kasper Riewe Henriksen i gang med sin vinder i den klassiske kategori
0 kommentarer
Vis kommentarer