Lysere tider for Bordeaux

Høsten i 2014 tegner til at blive 52% større end i 2013

De seneste år har været svære for verdens største vinområde Bordeaux. Nedbør, hagl og lavere temperaturer har betydet svære årgange og en høstmængde langt under gennemsnittet. Men det ser ud til at vende, for 2014 vurderes at give en betydelig større høst end de senere år. Helt præcist vurderes det, at høsten vil blive 52% større end sidste år og 8% over gennemsnittet de seneste 5 år. I alt forventes der at blive produceret 600 mio. liter vin. 

Høsten er i øvrigt netop startet i Bordeaux hvor man i Pessac Leognan startede med de grønne druer i sidste uge. Chateau d'Yquem er også begyndt at høste deres sauvignon blanc som benyttes i deres tørre hvidvin Y d'Yquem.

Totalt set forventer man i hele Frankrig en høst på omkring 4.7 mia. liter vin. En stigning på 11 % fra 2012. Men der er store regionale forskelle. Bourgogne forventer 8% større høst men enkelte kommuner som Pommard og Volnay er blevet hårdt ramt af hagl og derfor kan mængden herfra være mindre. I Languedoc har man også været ramt hårdt af uvejr og høsten forventes her at falde 9% totalt fra 2012.

Læs også: Rumlagret whisky på vej

Læs også: Vinkæde udvider

0 kommentarer
Vis kommentarer