Hedebølge i Bourgogne redder høsten

Ekstraordinært varmt vejr i september har reddet årgangen for det kendte vinområde

Høsten i gang på Knud Kjellerups marker i Bourgogne
Høsten i gang på Knud Kjellerups marker i Bourgogne

2014 har ikke været et nemt år for vinbøderne i Europa. En regnfuld sommer og i flere egne det koldeste år i årtier, har betydet at druerne har haft det svært. Udover dette har flere områder været ramt af haglbyger og i Bourgogne blev 40% af vinene i kommunerne Meursault, Pommard, Volnay og Beaune ødelagt af hagl på størrelse med golfbolde i juni.

Men september har vist sig fra sin bedste side med masser af sol, varme og kun 5 mm nedbør indtil videre. Det betyder, at både chardonnay og pinot noir druerne er modnet flot nu og flere steder er høsten ved at være afsluttet.

Danske Knud Kjellerup fra bourgognehuset Albert Sounit er da også begejstret og fortæller at "sjældent har vi høstet så smukke og sunde druer. Nogle af druerne var en anelse små; - men struttende sunde og saftige."

Man forventer derfor en klassisk god årgang, men med lavt udbytte. Handelsorganisationen BIVB udtaler, at man forventer en total mængde som vil være større end 2011, 2012, og 2013, men der vil være store forskelle fra kommune til kommune. Priserne forventer man derfor gå op, især fordi efterspørgslen på bourgogne vine stadig er stigende.

I øvrigt forventer man prisstigninger på 3-15% på 2013 årgangen som netop er ved at blive flasket. Denne frigives til salg til foråret 2015.

0 kommentarer
Vis kommentarer