Annonce:
Annonce:

Danske vinbønder jubler

Årets høst ser ud til at blive den bedste nogensinde

Vinmarkerne på Skærsøgaard ved Kolding
Vinmarkerne på Skærsøgaard ved Kolding
Annonce:
Følg Vin

Et tør og varmt år har været ideelt for de danske vinbønder som ser ud til at kunne høste den største mængde nogensinde. Et mildt forår med perfekt vejr gennem blomstringen og en efterfølgende varm sommer har givet flotte modne druer og betydelig flere druer end normalt.

Sven Moesgaard fra Skærsøgaard ved Kolding er ovenud lykkelige for 2014 årgangen. Her har de allerede nu høstet 11 tons mere end de tidligere rekordår 2006 og 2009. Og der er stadig en del røde druer som mangler at blive høstet. Kvaliteten er fulgt med og druerne er mere modne end normalt.  De modne druer betyder, at vinene hverken skal forstærkes med sukker for at få tilstrækkelig høj alkohol, og heller ikke skal afsyres da syren i vinene er perfekt.

Annonce:

Også på Dyrhøj nær Kalundborg har de svært ved at få armene ned i begejstring. Her regner man med at høste lidt over 18 tons druer, hvilket er en fordobling fra året før.  Størstedelen går til hvidvine og der produceres også en del rosévin. Dyrhøj vil også for første gang præsentere mousserende vine lavet på den traditionelle metode med eftergæring på flaske. Tom Christensen fra Dyrhøj fortæller til Ekstra Bladet Vin, at der er store perspektiver i at udvikle vinproduktionen i Danmark over mod de mousserede vine, da klimaet egner sig godt til denne vintype.

Forbrugerne har i nogle år gået forgæves efter dansk kvalitetsvin, idet der til stadighed har været meldt udsolgt af de små mængder der har været til rådighed. I år kan forbrugerne forvente at kunne få lejlighed til at smage dansk vin, når det er bedst. Priserne er dog stadig meget høje men det er svært at producere vin billigere grundet de højere lønninger og ikke små mængder.

I Danmark er det især de blå druer Rondo, Leon Millot, Regent, Pinot Noir, Cabernet Cortis og Frühburgunder der benyttes, mens de grønne druesorter er Orion, Solaris, Madeleine, Angevine, Zalas Perle og Souvignier Gris.

Læs også: 114 vine for 9 mio. kr.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: