Annonce:
Annonce:

Massiv russisk investering i Krim vinene

Rusland vil investere godt 2 mia. kr. i vinproduktionen på Krim halvøen

Vin i Massandra på Krim halvøen
Vin i Massandra på Krim halvøen
Annonce:
Følg Vin

Det er en ny plan for Krim halvøen, der beskriver hvorledes Rusland gennem massive investeringer i vinindustrien vil øge antallet af vinmarker fra de nuværende 37.500 hektar til 100.000 hektar over de næste 10 år. Produktionen skal i samme årrække øges fra 83 mio. kasser til 600 mio. kasser vin.

Rusland ønsker at mindske importen af vin markant ved udviklingen af vinområdet på Krimhalvøen. I dag udgør udenlandsk vin omkring 80%, men det er  tanken, at gøre Rusland mere uafhængig af vine fra resten af verdenen. Specielt i tilfælde af yderligere sanktioner fra omverdenen. Det er endvidere tanken at lette afgifterne for Krim vinene i Rusland samt lempe forbuddet mod markedsføring af vinene fra halvøen.

Udviklingen vil blive gennemført gennem det offentligt ejede vinhus Massandra.  Endvidere vil det fremover udelukkende være tilladt at producere vin på de vinhuse som er kontrolleret af staten. Det er blandt andet Oleg Nilov, som er medlem af parlamentet som er arkitekt bag forslaget. Han udtaler til magasinet Decanter i England, at han forventer at kvaliteten vil blive en hel del bedre ved at centralisere og kontrollere produktionen.

Kritikere af forslaget mener dog, at en øget monopolisering vil øge korruptionen i vinbranchen, da konkurrencen svækkes betydelig. Endvidere mener flere kritikere, at kvaliteten vil ikke vil stige men derimod falde, da sammenligningsgrundlaget overfor udenlandske vine vil blive mindre.

Læs også: De 10 største champagnemærker

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: