Annonce:
Annonce:

Ikonisk australsk vinhus solgt

Barossa huset Peter Lehmann er netop blevet solgt til Casella, som er kendt for vinene Yellow Tail

Annonce:
Følg Vin

Casella skal betale godt 400 mio. kr. for det ikoniske vinhus og med købet sidder Casella nu med 96,5% af ejerskabet i Peter Lehmann. Peter Lehmann var ejet af Hess gruppen samt familien Lehmann. Hess gruppen købte 85% af Peter Lehmann i 2003 for 700 mio. kr., så det har været en dårlig forretning for Hess og et udtryk for den krise, som den australske vinindustri står midt i. Voksende konkurrence på verdensmarkedet fra især sydamerika samt en høj dollarkurs i Australien har gjort betingelserne svære.

I sidste uge offentliggjorde Treasury Wine Estates samtidig, at de lukket det historiske vinhus Ryecroft i McLaren Vale som blandt andet har været en vigtig brik i Rosemount vinene.

Peter Lehmann var især kendt for sin store indsats i Barossa Valley. Her reddede han de mange vinbønder fra økonomisk ruin, da han trodsede sin arbejdsgivers Saltrams krav om at opsige kontrakterne, ved at skabe sit eget firma. I 1978 havde Australien overproduktion af vine, og Saltram beordrede Peter til at bryde sine aftaler med vinbønderne. Peter vidste, at det ville betyde økonomisk ruin for de små avlere, og det kunne han ikke acceptere. Han skabte et nyt firma med hjælp fra familie og venner og aftog nu druerne for selv at producerede vinen, og allerede i 1980 stod et helt nyt vinhus færdigt. Mange mener, at han således reddede vinindustrien i Barossa Valley og ikke mindst moralen hos de mange små vinavlere.

Peter Lehmann døde sidste år og hans søn Doug som drev vinhuset videre døde i sommers kun 62 år gammel.

Læs også: Stortest af Barolo vine på det danske marked

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: