Bordeaux hårdt ramt på salget

Nye tal viser at Bordeaux tabte 13% sidste år grundet en dårlig årgang samt problemer i Kina

Det er nye tal fra CIVB i Bordeaux, som viser et fald i 2014 på 13 % i værdien af den vin der blev solgt. Det svarer til at der blev solgt for 30 mia. kr. og over 685 mio. flasker Bordeuax blev der solgt, hvilket er et fald på 8 %. Faldet i antal flasker var dog forventet grundet en lille og svær årgang i 2013. Men man har ikke været forberedt på, at salget til Hong Kong og Kina er faldet med henholdsvis 9% og 17%. Faldet skyldes især de kinesiske myndigheders fokus på korruption og brugen af ekstravagante gaver.

Men også øget konkurrence fra især Chile og Australien har betydet et fald i Kina. CIVB forventer også, at 2015 bliver et svært år grundet eftervirkninger fra 2013 høsten. Men til gengæld ser 2014 ud til at blive et godt år, hvilket kan vende udviklingen i Bordeaux.

Læs også: Top Barolohus køber op

Bordeaux er en af verdens største vinregioner med over 110.000 hektar vinmarker og over 10.000 vinbønder. Produktionen er årligt ca. 600 millioner liter vin hvilket svarer til lige så meget vin, som der laves i hele Chile.

Før i tiden var konkurrencen primært fra især Italien og lidt fra Californien, Spanien og Australien. Men med det fokus som især Chile og Argentina har fået med de gængse Bordeaux druer som Cabernet Sauvignon og Merlot, er man nu i stand til i disse lande grundet især klimaet, at skabe mere ensartede vine på tværs af årgange og vel og mærke til priser som er svære at konkurrere med for Bordeaux.

Smag på over 200 vine til den Italienske vinfestival

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere