Bordeaux klassificeringen ændres

Cru Bourgeois vil ændres til et to niveau system i 2020

Det er Alliance de Cru Bourgeois som netop har vedtaget en helt ny struktur, hvor alle vine fremover vil blive delt i to klasser: Cru Bourgeois og Cru Bourgeois Supérieur. Mere end 75% af medlemmerne stemte for det nye system.

Klassificeringen vil gælde i 4 år af gangen i stedet for den  nuværende årlige vurdering. De bedste vine vil endvidere få prædikatet Cru Bourgeois Supérieur.

Det nye system vil blive indført i 2020 og første årgang der vil blive vurderet vil være 2018 årgangen. Klassificeringen vil ske som en kombination af smagstest samt en række andre faktorer omkring slottene. Men dog med smagsdelen, som den største faktor.

Præsidenten for The Alliance de Cru Bourgeois Frédéric de Luze håber, at det nye system kan give et boost til Cru Bourgeois og hæve anerkendelsen af disse vine som står i skyggen af de mere kendte Cru Classe vine. Endvidere giver det mulighed for i højere grad for slottenes side, at lave en længere plan og sikre investeringer i forhold til at få en bedre klassificering.

Hvilke slotte der i 2013 har fået Cru Bourgeois status, er i øvrigt netop blevet præsenteret i denne uge.

I 2014 blev der produceret 267 forskellige vine fra 7 distrikter, alle på venstre bred i cru bourgeois  klassificeringen. I alt 29 mio. flasker blev der produceret.

Kom til ny stor oversøisk vin festival i København i oktober - læs mere her.

1 kommentar
Vis kommentarer