Bourgogne og Loiredalen ramt af den værste forårsfrost i 30 år

Streng nattefrost midt i det mest kritiske tidspunkt for vinplanterne, kan få katastrofale følger for 2016 høsten

Hård frost ramte vinmarkerne i sidste uge i Bourgogne og i Loiredalen. Selv sne kom der flere steder bl.a. i Champagne. Knopskydningen på vinstokkene er i fuld gang og derfor er det ekstra kritisk, at den hårde frost rammer netop nu. Ødelægges de nye knopper skabes der ikke den ønskede vækst og dermed druer. Konsekvensen er færre druer og dermed i sidste ende mindre vin.

Flere forsøgte da også gennem natten igennem, at lave bål i vinmarkerne for at undgå frosten. I Bourgogne er det især Chablis, Grand Auxerrois, Côte de Nuits, Côte de Beaune ogCôte Chalonnaise. I Pommard er bl.a. 80% af markerne ramt af frost. Det er stadig for tidligt, at kunne overskue omfanget af skaderne for vinplanterne.

Også i Loiredalen kom temperaturerne ned på minus 6 grader i sidste uge, hvilket har betydet store skader på vinstokkene. De værst ramte områder er Bourgueil, Montlouis, Saint Nicolas de Bourgueil, Azay le Rideau og Touraine Noble. Også Cravant-les-Coteaux og Panzoult i Chinon er ramt. Flere vingårde melder om tab på 70-90% af den potentielle høst.

Sidst Loiredalen blev ramt af tilsvarende vejr var i 1971 hvor store dele af høsten blev ødelagt.

Kom til stor cocktail og rom festival - læs mere her.  

Kom til stor tysk riesling smagning - læs mere her.

3 kommentarer
Vis kommentarer