Brasiliansk vin buldrer frem

Eksporten af vin er steget med ikke mindre end 75% det seneste år

Det er svært for vinbønderne i Brasilien at få armene ned for industrien har medvind og eksporten steg sidste år med 75%. Vineksporten nåede 2,65 mio. liter i 2014, hvilket svarer til godt 3,5 mio. flasker og en samlet værdi på 60 mio. kr. Det er tal netop frigivet fra det brasilianske vininstitut Ibravin.

Brasilien er vært for de Olympiske lege i 2016 og drives ikke mindst af en vækst i økonomien, befolkningstal og velfærd. Også vinproduktionen er kommet mere i fokus, selvom man stadig står i skyggen af de to naboer, Chile og Argentina.

Den øgede velfærd har betydet en øget vækst i salget af vin i Brasilien. Selvom det stadig er spiritus og øl som flest Brasilianere drikker, er salget af vin vokset til 2 l. per indbygger årligt. Stadig en del efter Argentinas 32 l, men man forventer allerede i løbet af de næste fem år at dette tal er steget til 6 l.

Det er især mellemklassen som har taget vinen til sig og der er derfor et øget fokus på vin både importeret fra andre vinlande, men også den lokale vin. Og skulle man ikke vide det, produceres der årligt ca. 300 mio. l i samba landet.

Over 83.700 hektar dyrkes med vin i Brasilien, men kun et mindre del er med druer som bruges i traditionel vinproduktion. Resten er primært tilplantet med spisedruer. Der er cirka 1.100 vinhuse i Brasilien. Vinproduktionen er primært baseret på små familiebrug, der ejer under to hektar.

Man har ikke som i Argentina (Malbec) eller Uruguay (Tannat) sin egen identitet og drue. Det er primært de kendte international druer som dyrkes. Det er dog især de mousserende vine som der satses på. Dels fordi klimaet i Serra Gaúcha som er en anelse køligt passer godt til druerne Chardonnay, Pinot Noir og Italic Riesling men også fordi brasilianerne i det varme klima har taget de kølige bobler til sig.

Læs også: De 10 mest spændende vinområder i Spanien

Brasiliens vinområder:

• Campos de Cima da Serra

• Serra Gaúcha som er det primære vinområde og udgør 85% af vinproduktionen

• Campanha

• Vale do São Francisco som er tæt på ækvator og hvor man høster to gange per år

• Planalto Catarinense

• Serra do Sudeste

 

De bedste vinhuse:

Vinicola Aurora – største vinhus i Brasilien. Deres bedste Mousserende er værd at gå efter.

Miolo – italiensk afstamning og ganske flotte vine. Især pænt niveau på rødvinene.

Vinicola Salton – ældste vinhus med gode mousserende vine

Lidio Carraro – mellemstort vinhus men med høj kvalitet og især gode mousserende vine samt røde vine på Tannat.

Smag på over 200 vine til den Italienske vinfestival

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere