Annonce:
Annonce:

Champagne hårdt ramt af frost

Så er den gal igen med frost ødelæggelser i vinmarkerne

Annonce:
Følg Vin

Påsken var ellers varm og knopskydningen i fuld gang, da vejret endnu engang vendte 180 grader og det blev koldt med frost i sidste uge. Især Champagne og Chablis blev ramt af frosten og flere vinstokke har fået ødelagt de skud der var sat.

Værst ramt i Champagne er Côte des Bar i Aube. I øvrigt samme område som blev hårdt ramt af frostskader sidste år, Det betyder, at flere producenter kan blive hårdt presset finansielt. Flere producenter netop her, estimerer at 40-50% kan være mistet.

Foråret har ellers været lunt og i påskeugen kunne flere rapporterer om over 20 graders varme. Det satte skub i knopskydningen og flere vinstokke havde sat sine første blade. Men temperaturer ned til næsten minus 6 grader har sat sine spor på vinstokkene og flere knopper er frostskadet. Der er stadig håb for, at anden omgang af knopskydningen kan redde årgangen, men hvis denne ikke er optimal kan man risikerer ingen druer i år.

Også det store Champagnehus Roederer estimerer deres tab til at være 23% i Côte des Blancs, 35-40% i Montagne de Reims og 15-20% i Vallee de la Marne. Flere sammenligner foråret i år med 2003, hvor man også mistede store dele af den potentielle høst grundet frost.

Kom til stor Gin & Cocktail festival 19+20 maj - læs mere her

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: