Chilensk vinhus nu verdens største

Concha Y Toro er nu verdens største vinhus målt på hektar vinmarker

Treasury Wine i Australien har tidligere været det største vinhus i verden, men efter at have solgt Asti Winery i Californien er Concha Y Toro nu det største. Concha Y Toro ejer nu 10.750 hektar primært i Chile. Treasury Wine havde indtil salget af Asti Winery til Gallo i sidste måned 10.781 hektar, men med salget af de 111 hektar er man nu nede på 10.670 hektar, hvilket gør dem til de næststørste.

Læs også: De 10 bedste italienske hvidvine til under 100 kr.

Concha Y Toro har de senere år opkøbt 2-300 hektar årligt i Chile, for i højere grad at have kontrol over markerne og dermed kvaliteten af druerne. Concha y Toro er i dag  verdens tredjestørste vinmærke med et salg over 14,2 mio. kasser vin solgt i 2014. 7,6 % flere end året før. De største vinmærker ejes af E&J Gallo i Californien og er Barefoot og Gallo. Gallo ejer i dag omkring 8.200 hektar.

Det var Don Melchor som i 1883 grundlagde Concha y Toro i Maipo Valley i Chile, og plantede importerede franske vinstokke fra Bordeaux. I begyndelsen solgte Don Melchor udelukkende vinene til sine nære venner, men sidenhen voksede forretningen, og i dag en global virksomhed og nu verdens største.

Kom til stor spansk vinfestival og smag over 200 vine

2 kommentarer
Vis kommentarer