Cocktails til julen

Her er bud på to herre cocktails til julen

Artiklen er lavet i samarbejde med Whisky & Rom magasinet. Læs mere her. Få første nummer for kun 9 kr. + porto.

Julefrokostsæsonen er over os. Det betyder snaps og flæskesteg i metermål, men hvorfor ikke tilsætte lidt frisk krydderi med to helt nyudviklede vintercocktails?

Gastromand.dk har netop udgivet deres helt nye kogebog – og det er her, du finder de to intense cocktails, nøddebomben Nocciola Flip, der er perfekt til at afslutte en god middag, og den hardcore røgede Smoking Gun, der passer godt i herreværelset – med høje nok procenter til at øjnene løber i vand.

 

Nocciola Flip

Whisky på en måde, hvor alle kan være med. Den fede hasselnøddesmør kombineret med salt og whisky giver dig en dessertcocktail, der kan få alle til at give efter, uanset hvor mæt man skulle være efter maden.

Ingredienser:

•5 cl. Highland Park 12 Year Old – Viking Honour

•2 tsk. hasselnøddesmør (kan købes i velassorterede supermarkeder)

•1 æg

•1 knivspids salt

Shakes hårdt og straines i frosent cocktail glas og pyntes med ristede hasselnøddeflager.

 

Smoking Gun

Imponer drengene eller svigerfar med whisky, som de aldrig har prøvet det før. Fernet Branca fungerer som dit krydderi til drinken og giver den en dybde og strejf af mynte, der får englene til at synge.

Ingredienser:

•4 cl. Macallan Double Cask 12 Year Old

•2 cl. Ruby Port

•1/2 tsk. Fernet Branca1/2 ts

Røres sammen og serveres over iskugle* i et frossent whiskyglas. Pyntes med citronskal og lakridsrodsrøg**, hvis du er den avancerede type.

Kom til stor Italiensk Vinfestival 6 + 7 April

Kom til Franske Vindage 23 + 24 Februar

Artiklen er lavet i samarbejde med Whisky & Rom magasinet. Læs mere her. Få første nummer for kun 9 kr. + porto.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i vintest
Mest læste i vin
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen