Danmarks bedste bartender kåret

Efter to hæsblæsende dage med konkurrence i København er den uofficielle danske mester i cocktails blevet kåret ved Diageo World Class

Følg Vin

Ted Dako fra Bar25 i København kan nu bryste sig af at være Danmarks bedste bartender i 2015. Sammen med den svenske bartender Karl-Martin Edin fra Open/Closed  i Umeå og den norske bartender Jørgen Dons Raus fra Raus i Trondheim har han desuden sikret sig en plads til Diageo World Class Global Final, som afholdes i Sydafrika til september. Jørgen Dons Raus gik i øvrigt hele vejen og kan nu kalde sig for den bedste bartender i Norden. I alt 17 bartendere fra Danmark, Norge og Sverige deltog i den nordiske finale.

 Finalen blev afholdt over to dage, hvor første dag fandt sted på Balthazar Champagne Bar og anden dag på Hotel d’Angleterre. Her blev fantasien sluppet løs i kampen om at fange dommernes opmærksomhed, tække deres sanser såvel visuelt som smagsmæssigt og fremvise solidt håndværk. Alle de deltagende bartendere har forberedt sig i månedsvis, for det er kun de allerbedste, som har en chance for at gøre sig gældende i verdens største konkurrence for bartendere.

Læs også: Weekendens bedste vinkøb

 Bartenderne blev bedømt af et rutineret dommerpanel bestående af brancheeksperter, tidligere vindere og deltagere. Kreativitet, showmanship og ikke mindst rolige hænder var de parametre, som dommerne bedømte ud fra.

 ”Ted var fantastisk. Især fordi han både formåede at kombinere en underholdende præsentation af sine cocktails med en høj grad af kontrol og samtidig demonstrerede et meget højt teknisk niveau,” siger Erik Lorincz, dommer ved Diageo World Class Bartender of the Year Nordic Final.

Udover titlen som Danmarks bedste bartender er Ted Dako fra Bar25 i København også kvalificeret sig til den globale finale i Diageo World Class Bartender of the Year, der i år finder sted i Sydafrika til september. Her venter der en uge med krævende konkurrencer og store oplevelser. Sidste år var det Hardeep Rehal, som repræsenterede Danmark, og han sluttede på en flot 10. plads. Desuden blev Rehals udgave af den klassiske Martini cocktail udpeget som konkurrencens bedste.

Her er en række af Ted Dako’s cocktails: 

Cocktail: King George’s Breakfast Tea
50 ml Johnnie Walker Blue Label
20 ml lemon juice
30 ml honningsirup
Moste ingefær
Pebermynte
Kogt vand

 

Cocktail: Queen Mary’s afternoon Delight
40 ml Ron Zacapa 23
30 ml lemon juice
40 ml honningsirup
Hindbær
Timian

  

Deltagerne fra Danmark:

·         Ted Darko (Bar25, København)

·         Magnus Hamann (Clemens Gastro & Bar, Aarhus)

·         René Hedeland Larsen (Ruby Cocktail Bar, København)

·         Bastian Leander Andersen (St. Pauls Apothek, Aarhus)

·         Nikolaj Brøndsted (Good Spirits, tidligere chefbartender for MASH restauranterne)

·         René Jensen (The Union Bar, København)

 

Kom til Rom & Whisky festival i Pressen 11 og 12 september. Læs mere her.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+