Dansk bartender toer i verden

Sidste uge kårede man verdens bedste bartendere i Mexico

Fredag morgen dansk tid kårede World Class, verdens bedste bartender i Mexico City. Den præstigefulde titel gik til Kaitlyn Stewart fra Canada, mens danske Mate Tamas Csatlos fra Kabuku i København fulgte lige i hælene med en imponerende topplacering som to i verden.  

Det luksuriøse hotel St. Regis hotel i Mexico City var i sidste uge omdrejningspunktet for den niende finalerunde i verdens største og mest pretigefyldte bartenderkonkurrence, World Class, der i år havde bæredygtighed som overordnet tema. Over fire dage dystede verdens 55 dygtigste bartendere på charme, personlighed og evnen til at kreere velsmagende og innovative cocktails samt om i sidste ende at kunne kalde sig verdens bedste.  

Efter udfordringer som Mex-eco, hvor de skulle lave en bæredygtig cocktail, Signature, hvor de skulle sammensætte en cocktail med en personlig historie, Heat of the moment, hvor de skulle kreere en drink af lokale mexicanske ingredienser og til sidst Cocktails at home, hvor de stod overfor opgaven at fremstille en simpel cocktail i et opbygget tv-køkken, blev de 55 bartendere skåret ned til 10.  

Danske Mate Tamas Csatlos klarede med en sikker shakende hånd det første skarpe sving og stod herefter overfor udfordringen Lucha Libre, hvor han skulle lave seks klassiske cocktails på bare 5 minutter. Det  sendte ham videre i top fire og ind den absolutte bartenderelite med den bedste danske placering under World Class-konkurrencen nogensinde. Sidste udfordring hed slet og ret Final Challenge, og her skulle de sidste fire finalister arbejde ud fra de fire elementer jord, vand, ild og vind. De havde 15 minutter til at sammensætte fire velsmagende og afbalancerede cocktails, der hver tog udgangspunkt i ét af elementerne. Her slap det danske held op, men Mate Tamas Csatlos drager fra margaritanes hjemland med løftet pande.  

"Jeg er utroligt glad os stolt over min placering. Det er i det store hele gået, som jeg håbede på, så jeg har kun fået endnu mere blod på tanden i forhold til at stille op igen til næste år. Jeg føler, at jeg har lært utroligt meget gennem den sidste uge og samtidig fået afdramatiseret, hvad finaledagene handler om. Jeg har også bevist overfor mig selv og alle andre, at jeg kan gøre mig gældende blandt verdens absolutte elite. Det er fedt," siger Mate Tamas Csatlos.

Kom til stor spansk vinfestival i september - læs mere her

Kom til Tysk vinfestival i oktober - læs mere her.

Kom til Oversøisk vinfestival i november - læs mere her.

Kom til Whisky & Rom festival i oktober -læs mere her