Dansk vodkaguld

Den Klodsede Bjørn Vodka fra København har netop vundet guld i Berlin

Det var i konkurrencen Destille Festival Berlin, som er en spiritusmesse for håndlavet spiritus, at den danske vodka vandt guld.

Den Klodsede Bjørn Vodka er håndlavet i København på et af verdens mindste destillerier. Vodkaen er lavet på en blanding af byg- og hvedemalt fra Danmark og derefter destilleret tre gange på små portugisiske kobberkedler. Kobberkedler anvendes typisk til whisky fordi man vil bevare smagsnuancerne fra råvarerne. Det er faktisk et relativt upræcist destillationsapparat, da mange æteriske olier, mineraler og smagsstoffer kommer med i destillationen. Men det er netop hensigten med apparatet, da det på denne måde bevarer råvarernes specielle egenskaber i det endelige produkt. Der laves kun 75 liter i hvert batch. Der benyttes ingen filtrering, da de uønskede dele af destillatet frasorteres.

Læs også: Vin-disput endte i mord

Den Klodsede Bjørn Vodka er en hyldest til den russiske kultur. Bjørnen er inspireret af den russiske litteraturs mange fabeldyr - navnlig Mikhail Bulgakovs Mesteren og Margarita og En Hunds Hjerte. Hos Bulgakov optræder drikfældige katte og hunde: altid velklædte med butterfly, cigaretrygende og vodkadrikkende, fortæller Frederik Plum til Ekstra Bladet Vin.

Smag på over 200 vine til den Italienske vinfestival

28 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere