Dansk whisky vinder guld i New York

De danske whisky-pionerer fra mikrodestilleriet Braunstein i Køge vinder en guld og to sølvmedaljer i stor konkurrence i New York

For nylig dystede 600 forskellige spiritus-produkter på New York International Spirits Competition. Det danske pioner-destilleri Braunstein fik en guldmedalje for sin røgede Braunstein Danica Whisky. Den urøgede Danica Whisky og Danica Gin fra det køgensiske mikrodestilleri fik sølvmedaljer, da et hold af professionelle indkøbere blindsmagte de mange flydende produkter fra hele verden. Særkendet ved konkurrencen i New York er, at det udelukkende er lønnede, objektive og professionelle indkøbere, som blindsmager og voterer om smagen.

”Den slags international anerkendelse betyder virkelig meget for os. Da vi startede op i Danmark, var der mange, der rystede på hovedet og syntes, at vi var helt skøre,” siger Michael Braunstein. ”I USA er finder man flere mikrodestillerier end mikrobryggerier, og vi er i konkurrence med hele denne underskov af amerikanske mikrodestillerier. Vi er selv inspireret af den amerikanske tradition, og derfor er det en kæmpe ære”, siger han.

Tidligere har Braunsteins Danica Gin vundet dobbelt guld i en konkurrence i San Francisco på USA's vestkyst, hvor kulturen er yngre, vildere og mindre traditionsbundet. Nu har Køges destilleri fået et ben i hver lejr på begge sider af USA, og det kan give grobund for mere salg til det toneangivende amerikanske marked.

Det går godt for dansk produceret spiritus som de senere år har taget mange flotte priser, hvilket viser at kvaliteten er støt stigende.

Kom til stor spansk vinfestival i september - læs mere her

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter