Dansker hjælper stort whiskymærke med opskrift

En dansker har hjulpet den globale whisky-gigant Glenfiddich med at lancere en original skotsk malt-whisky

52 år efter den oprindelige lancering lancerer Glenfiddich i oktober "The Original" whisky. En helt speciel whisky inspireret af ’1963 Glenfiddich Straight Malt’. Det var året, hvor familien Grant Gordon, der står bag Glenfiddich, aktivt begyndte at sælge sin "Straight Malt". Først i Storbritannien og siden i resten af verden.

Indtil 1963 var whisky-markedet domineret af ’blended whisky’, hvor man blandede forskellige typer for at ramme forbrugernes ønsker og smag. Før denne tid var single malt forbeholdt de indviede, men i 1963 blev single malt-kategorien, som vi kender den i dag, skabt.  Men med lanceringen af malt-whisky i 1960’erne blev den ukomplicerede smag af blended whiskys suppleret med maltwhiskyens fulde og vedvarende smagsindtryk.

I processen smagte Glenfiddichs malt-master, Brian Kinsman, på den originale 1963-whisky, som whisky-samler og direktør på Falster Hotel, Hans Henrik Hansen, har stillet til rådighed. Kinsman smagte, ’næsede’ og sammenholdt indtrykkene med den oprindelige opskrift. Målet var at genskabe den berømte friske og frugtagtig smag.

"Det er en ære at genskabe The Original med en ægte smag af historie, der blandt andet omfatter antydninger af sherry, som kommer fra de europæiske egefade fra sherryproduktion, som man overvejende anvendte i 1960'erne," siger Brian Kinsman.

Kom til ny stor oversøisk vin festival i København i oktober - læs mere her.

12 kommentarer
Vis kommentarer