Danskernes rosévin reddet

Provence melder om en flot høst og dermed kan der forventes fremragende rosévine på markedet næste forår

Høsten er netop afsluttet i Côtes de Provence, Coteaux d’Aix-en-Provence og Coteaux Varois en Provence, hvor hovedparten af druerne til de populære rosévine kommer fra. Afslutningen på høsten er omkring 1-2 uger tidligere end normalt og præsidenten for Conseil Interprofessionnel des Vins de Provence (CIVP) Alan Baccino forventer, at 2015 bliver en årgang af meget høj kvalitet.

Det har været kombinationen af et mildt forår og en varm tør sommer, blandet med mistral vinden som har modnet druerne perfekt. Grundet den høje kvalitet forventes det, at flere vil producerer rødvine side om side med de populære rosévine end normalt. I dag er 88% af al vin der produceres i Provence rosévin, mens 8.5% er rødvin og 3.5% hvidvin. De vigtigste druer er mourvèdre, grenache noir, syrah, carignan og cinsault. I alt vil der på de 26.000 hektar vinmarker blive produceret omkring 160 mio. flasker vin i år.

Provence producerer 39% af al den rosévin der kommer fra Frankrig og godt 6% af al rosévin der drikkes i hele verden. Rosévin produceres ved at lade rødvinsdruer trække i kort tid med skallerne, således at kun lidt farve kommer med over i druemosten. Rosévinene fra 2015 vil være tilgængelige for danskerne i det tidlige forår.

Læs også: De 10 bedste rødvine fra Chile til under 100 kr.

Kom til ny stor oversøisk vin festival i København i oktober - læs mere her.

8 kommentarer
Vis kommentarer